inspirerende inrichting

Een goed design is meer dan alleen een mooi product

Veel belangrijker is dat een meubel, bureaustoel of accessoire helpt bij het zo effectief en prettig mogelijk uitvoeren van een taak.

Een goed design is meer dan alleen een mooi product

Veel belangrijker is dat een meubel, bureaustoel of accessoire helpt bij het zo effectief en prettig mogelijk uitvoeren van een taak.

Goed design zie je niet, maar erváár je

Een goed ontwerp betekent meer dan dat iets alleen mooi is om te zien. Véél meer. Belangrijker is dat meubels en alledaagse gebruiksvoorwerpen functioneel zijn. Ontwerpers zijn artiesten die zichzelf uiten en hun creatieve kunsten vertonen in de vorm van hun producten, maar tegelijkertijd moet binnen het schitterende design ook ruimte geboden worden aan de behoeften van de gebruikers: de mens.

Mensen zijn gevoelig voor schoonheid. Tijdens een bezoek aan een kunstgalerie bewonderen we de perfecte vormen van sculpturen, de unieke compositie van schilderijen en het spel tussen licht en schaduw. Voelen we alleen de behoefte om op te gaan in kunst ná een werkdag? Absoluut niet! Het liefst worden we de hele dag omringd door prachtige objecten. Dit geldt zowel voor het interieur in onze eigen woning, als in de werkomgeving. 

Het zijn de details die het verschil maken 

Een goed ontwerp is meer dan een mooi aanzicht. Maar hoe herken en beantwoord je als designer de behoeften van de mensen die hier dagelijks gebruik van maken? Met welke factoren moet je rekening houden? En hoe ondersteun je medewerkers bij het succesvol en effectief uitvoeren van hun dagelijkse taken? Als we ons concentreren op een belangrijk onderwerp, dan zit het geheim in de details.

Met mooie en functionele meubels alleen kom je er niet. Stoelen, banken en meubelsystemen moeten ook comfortabel zijn. In een goed ontwerp wordt ook rekening gehouden met de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Rugpijn en de onophoudelijke zoektocht naar een prettige houding helpen werknemers immers niet bij het behouden van hun concentratie. 

Rug bureaustoel

Modulair kantoor: de kracht van het combineren

De manier van werken verandert. Het aantal werknemers bij een bedrijf fluctueert of het hoofdkantoor verandert van locatie en het thuiswerken wint in sneltreinvaart aan terrein. Dit alles leidt tot nieuwe uitdagingen op het gebied van het creëren van een moderne werkomgeving, die de werkelijke behoeften van mensen beantwoordt. Kan de indeling van een werkplek deze veranderingen bijbenen? Hoe krijgt een organisatie de kans om een werkomgeving flexibel te veranderen? Het antwoord is een systeem dat eenvoudig kan worden aangepast aan veranderde wensen of verschillende behoeften; niet voor niets groeit het modulaire systeem in rap tempo uit tot een karakteristiek onderdeel van kantoormeubelen.

‘Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om bestaande kantoorruimtes opnieuw in te delen om aan nieuwe eisen te voldoen. Juist daarom is het van belang dat kantoormeubelen eenvoudig aangepast kunnen worden’.

Hilary Birkbeck

Designer van Tepee

Design van de hoogste kwaliteit doet mensen goed. Het draagt bij aan een verhoogd concentratieniveau, met als gevolg dat zij in een ‘flow’ komen: een staat van maximale concentratie op een taak, die efficiëntie en positieve energie aanwakkert. Mooie interieurs stimuleren ook de creativiteit en vergroten motivatie en betrokkenheid; nóg meer reden om te kiezen voor weldoordachte oplossingen voor de werkplek.

Durf, innovatie, comfort en topkwaliteit

Rohde & Grahl werkt samen met uitstekende designers uit verschillende landen, die erin slagen artistieke vrijheid moeiteloos te combineren met een specialistische kennis van industrieel en zakelijk design. We waarderen hun betrokkenheid en oog voor het welzijn en de behoeften van de eindgebruikers. Om er zeker van te zijn dat onze kantoormeubelen nog beter aan de eisen van de moderne werknemer voldoen, gebruiken we onze kennis om de ontwerpers te ondersteunen. Gedurende het gehele ontwerpproces staan we elkaar bij. De resultaten en effecten van ons werk zijn zichtbaar. Niet alleen door de duizenden tevreden gebruikers, maar ook door de diverse prestigieuze design-awards die onze producten in de wacht hebben gesleept.

Voor Rohde & Grahl ontstaat schoonheid niet alleen door esthetische vormen, maar ook door durf en innovatie. Verregaande, innovatieve functionaliteit, comfort en topkwaliteit; dat zijn de karaktereigenschappen van onze kantoormeubelen.

Inklapbaar bureau design

Het bereiken van dit doel vraagt om hard werken, een duidelijke visie en specifieke kennis van de vele designers, onderzoekers en experts op het gebied van het inrichten en indelen van werkplekken, en de getalenteerde handen en geest van vakmannen. Met onze ruime ervaring en onophoudelijke passie creëren we passende maatoplossingen voor  functionele kantoorruimtes en kantooromgevingen.