inspirerende inrichting

Licht op je werkplek

Heb je wel eens nagedacht over het licht op je werkplek? Ongemerkt heeft licht veel invloed op je productiviteit.

Licht op je werkplek

Heb je wel eens nagedacht over het licht op je werkplek? Ongemerkt heeft licht veel invloed op je productiviteit.

Wil jij werken in het donker?

Hoewel er statistisch gezien vaker aan mogelijke geluidsoverlast wordt gedacht bij de inrichting van een werkplek moet je niet vergeten dat licht ook een enorme impact heeft op de productiviteit. Probeer deze vraag te beantwoorden: zou je willen werken op een werkplek zonder ramen?

Grote kans dat het antwoord een overtuigd NEE zal zijn.

Licht geeft energie

Herken je dat beeld van een IT-afdeling  waar ze altijd de gordijnen dicht hebben en waar in het halfdonker wordt gewerkt? Dit, om te voorkomen dat de zon op de beeldschermen reflecteert? Kun jij je voorstellen om elke dag onder deze omstandigheden te moeten werken, zonder de mogelijkheid te hebben om uit het raam te kijken en zonder natuurlijk licht op je werkplek? ’s Zomers zal het nog niet zo erg zijn: de zon schijnt nog steeds wanneer  klaar bent met werken, dus er is voldoende tijd over om te genieten van het daglicht. Maar stel je voor hoe dat in de winter zal zijn…

Zonlicht heeft invloed op onze biologische klok, dus een gebrek daaraan kan dagritmestoornissen veroorzaken met als gevolg slapeloosheid of constante vermoeidheid veroorzaken. Dit zorgt vervolgens voor een aanzienlijke vermindering van het concentratievermogen en de efficiëntie overdag, en dus tijdens werkuren.

Bij het ontwerpen van een werkplek is het daarom zeer de moeite waard om goed te kijken naar de aanwezigheid van daglicht én kunstlicht op de werkplek.

De juiste verlichting voor ieder doel

Vertrouw voor een goed lichtontwerp op de kennis van experts, zoals architecten en ontwerpers. Zij weten precies wat er nodig en mogelijk is qua verlichting. Denk aan goede daglichtlampen op plekken waar je geactiveerd wil worden en waar goed zicht belangrijk is, of juist sfeerlicht in de ruimtes waar men komt om even te ontspannen. 

Rohde & Grahl beschikt over een eigen design studio. De interieurarchitecten die hier werken maken dagelijks ontwerpen die niet alleen functioneel zijn, maar ook zorgen voor een prettige werkomgeving waarbinnen iedereen zich thuis voelt en optimaal kan presteren. Licht is hier vanzelfsprekend een onderdeel van. 

Groen2insta

Ons designteam kruipt in het DNA van onze klanten en achterhaalt wat zij nodig hebben om de dagelijkse taken goed tot uitvoering te kunnen brengen.
Bij ieder project is het uitgangspunt om te adviseren vanuit kennis, expertise én creativiteit, en zo kunnen zij ook zorgen voor de perfecte belichting op jóuw werkplek.