1e benchwp 8

Bureaustoel 4me

De bijzondere rugleuning van de 4me bureaustoel geeft de gebruiker veel bewegingsvrijheid en zorgt voor een vriendelijke look and feel.

Lees meer

Bureau play&work

Met de meubellijn play & work speelt ROHDE & GRAHL optimaal in op nieuwe inrichtingsvormen waarmee efficiënter en effectiever gewerkt wordt.

Lees meer
1e coffeecorner
1e vd vergaderzaal
bg buffetten
bg eetkeuken
bg flex plus backoffice
bg flex backoffice 2
bg gangzone

IT-bedrijf in Zuid-Nederland

Het kantoor gezien als ontmoetingsplek: een plek met veel aandacht voor informeel overleg en ontspanning.

1e benchwp 8
1e coffeecorner
1e vd vergaderzaal
bg buffetten
bg eetkeuken
bg flex plus backoffice
bg flex backoffice 2
bg gangzone

IT-bedrijf in Zuid-Nederland

Het kantoor gezien als ontmoetingsplek: een plek met veel aandacht voor informeel overleg en ontspanning.

Clubhuisgevoel in monumentaal pand

mr. Lizanne Boer

Adviseur

Inrichtingsvoorstel voor een IT-bedrijf in Zuid-Nederland waarin de identiteit en de samenstelling van de organisatie optimaal wordt ondersteund.

De organisatiestructuur van het bedrijf was opgedeeld in vijf disciplines, die onderdeel zijn van één organisatie; één club met persoonlijkheden. Dit hebben we samengevat in een beeld van vijf vingers die samen één hand vormen. Zonder één van deze vinger is de hand niet compleet, ieder vinger heeft zijn eigen kracht. Dit wordt gesymboliseerd in de vorm van een boom. Deze boom krijgt een tastbare plek, midden op de binnenplaats.
Er omheen worden picknickbanken en een fijne loungebank geplaatst, zodat men ook buiten samen kan zijn of zich terug kan trekken. Hierdoor begint het gevoel van het clubhuis al buiten.
Dat clubhuis-gevoel wordt nog sterker in de entree. Men komt binnen in het oude monumentale pand, de sfeer ademt hier huiselijkheid en het gevoel van ontspanning uit.
Dit komt ook tot uiting in de functies die we hier gesitueerd hebben: aan de ene zijnde bevindt zich een poolkamer / herenkamer met bibliotheek, aan de andere zijde een eetkeuken. In deze eetkeuken kan men met elkaar lunchen, bezoekers ontvangen en ontspannen. Samen koken kan rondom het grote kookeiland.

Titia Papeleur

Interieurarchitect

titia papeleur zw

Met warme tinten voel je je thuis op je werk.

De vloer is in dit oude pand uitgevoerd in hout, hier is bewust voor gekozen omdat het een oud pand betreft en het de oude sfeer uitademt. Deze houten vloer wordt deels naar het nieuwere gedeelte doorgetrokken tot en met de trap. Vanaf daar begint de gietvloer. Een contrast tussen oud en nieuw, klassiek en modern, om zo beide panden tot een eenheid te maken
Op de strakke gietvloer komen door het pand verspreid karpetten, deze versterken het gevoel van huiselijkheid, samen met de warme tinten stoffering op de verschillende meubels.
De kleuren op de wanden refereren aan klassieke kleuren, deze komen in heel het pand terug waarbij het kleurenpallet is uitgebreid met warme tinten om de huiselijkheid te benadrukken De kleurvlakken trekken we bewust de hoek van de wanden om, zodat deze kleurvlakken je als het ware omarmen Ook verblinden deze kleurvlakken de ruimtes met elkaar. Door de kleuren in heel het pand terug te latenkomen krijg je herkenning en eenheid. “gang” en “kantoor” nog meer een eenheid te laten vormen zijn er overlegruimtes geplaatst die door deze openingen heen steken en gang en kantoor met elkaar verbinden.
Ook de verlaagde plafonds in kleur zorgen ervoor dat de ruimte meer als één geheel wordt ervaren, de gang worde minder zichtbaar, men zal het hele pand meer als één ruimte beleven. Door een poolkamer bij de entree te situeren en zitzakken & schommelstoelen toe te passen is het “play”-gevoel tastbaar dobro het hele pand Ook het vergaderen op de 1e verdieping is door het gebruik van fauteuils speels en flexibel. Doordat elke plek zijn eigen sfeer heeft wordt het op deze manier aantrekkelijk het hele pand te gebruiken voor verschillende werkzaamheden en momenten. Op een andere manier overleggen bevordert de open sfeer en samenwerking.
De events die regelmatig plaatsvinden hebben we meer een “vaste” plek gegeven in het gebouw. Rondom de grote vergaderruimte op de begane grond zijn buffetten gecreëerd. Tafels op 90 en 110 cm hoogte die kunnen worden gebruikt als buffet, maar ook om elkaar te ontmoeten en te gebruiken als bartafels. Door de wanden op deze plekken meer open te breken, vooral in de huidige entree, richten we de blik meer op buiten. Onder andere op de tijdstippen dat er een event plaatsvindt zal de buitenruimte een verlengde worden van de ruimte binnen. Men kan de deuren open zetten en op de binnenplaats met elkaar aan de lange tafels zitten of loungen op de banken.
Het samenkomen hebben we op drie plekken in het pand gesitueerd. Bij de nieuwe entree in de eetkeuken, rondom de tafels op buffethoogte, bij de vergaderruimte op de begane grond en ook in de coffeecorner op de eerste verdieping
Zitten aan tafel doet men in de eetkeuken, staan doet men bij de buffetten en loungen bij de coffeecorner. Hier zijn banken gesitueerd met relaxte fauteuils en schommelstoelen. Zo kan men op elk moment van de dag kiezen wat voor vorm van ontspannen men wenst.

Ook is er voorzien in verschillenden manieren van werken. Op de begane grond bij de backoffice is een lange tafel gesitueerd waar en kan aanlanden en overleggen. Erg handig voor diegene die onder zijn werkzaamheden regelmatig overleg met de backoffice nodig heeft. Verderop in het pand zijn in de meest stille hoek stiltewerkplekken gesitueerd. Hier kan met geconcentreerd werken. In het midden van het pand ervaart men weer reuring. Een lage bench werkplek voor 10 personen is dichtbij de buffetten gecreëerd hier kan men met een groter projectteam aan de slag.

De vloer is in dit oude pand uitgevoerd in hout, hier is bewust voor gekozen omdat het een oud pand betreft en het de oude sfeer uitademt. Deze houten vloer wordt deels naar het nieuwere gedeelte doorgetrokken tot en met de trap. Vanaf daar begint de gietvloer. Een contrast tussen oud en nieuw, klassiek en modern, om zo beide panden tot een eenheid te maken
Op de strakke gietvloer komen door het pand verspreid karpetten, deze versterken het gevoel van huiselijkheid, samen met de warme tinten stoffering op de verschillende meubels.
De kleuren op de wanden refereren aan klassieke kleuren, deze komen in heel het pand terug waarbij het kleurenpallet is uitgebreid met warme tinten om de huiselijkheid te benadrukken De kleurvlakken trekken we bewust de hoek van de wanden om, zodat deze kleurvlakken je als het ware omarmen Ook verblinden deze kleurvlakken de ruimtes met elkaar. Door de kleuren in heel het pand terug te latenkomen krijg je herkenning en eenheid. “gang” en “kantoor” nog meer een eenheid te laten vormen zijn er overlegruimtes geplaatst die door deze openingen heen steken en gang en kantoor met elkaar verbinden.
Ook de verlaagde plafonds in kleur zorgen ervoor dat de ruimte meer als één geheel wordt ervaren, de gang worde minder zichtbaar, men zal het hele pand meer als één ruimte beleven. Door een poolkamer bij de entree te situeren en zitzakken & schommelstoelen toe te passen is het “play”-gevoel tastbaar dobro het hele pand Ook het vergaderen op de 1e verdieping is door het gebruik van fauteuils speels en flexibel. Doordat elke plek zijn eigen sfeer heeft wordt het op deze manier aantrekkelijk het hele pand te gebruiken voor verschillende werkzaamheden en momenten. Op een andere manier overleggen bevordert de open sfeer en samenwerking.
De events die regelmatig plaatsvinden hebben we meer een “vaste” plek gegeven in het gebouw. Rondom de grote vergaderruimte op de begane grond zijn buffetten gecreëerd. Tafels op 90 en 110 cm hoogte die kunnen worden gebruikt als buffet, maar ook om elkaar te ontmoeten en te gebruiken als bartafels. Door de wanden op deze plekken meer open te breken, vooral in de huidige entree, richten we de blik meer op buiten. Onder andere op de tijdstippen dat er een event plaatsvindt zal de buitenruimte een verlengde worden van de ruimte binnen. Men kan de deuren open zetten en op de binnenplaats met elkaar aan de lange tafels zitten of loungen op de banken.
Het samenkomen hebben we op drie plekken in het pand gesitueerd. Bij de nieuwe entree in de eetkeuken, rondom de tafels op buffethoogte, bij de vergaderruimte op de begane grond en ook in de coffeecorner op de eerste verdieping
Zitten aan tafel doet men in de eetkeuken, staan doet men bij de buffetten en loungen bij de coffeecorner. Hier zijn banken gesitueerd met relaxte fauteuils en schommelstoelen. Zo kan men op elk moment van de dag kiezen wat voor vorm van ontspannen men wenst.

Ook is er voorzien in verschillenden manieren van werken. Op de begane grond bij de backoffice is een lange tafel gesitueerd waar en kan aanlanden en overleggen. Erg handig voor diegene die onder zijn werkzaamheden regelmatig overleg met de backoffice nodig heeft. Verderop in het pand zijn in de meest stille hoek stiltewerkplekken gesitueerd. Hier kan met geconcentreerd werken. In het midden van het pand ervaart men weer reuring. Een lage bench werkplek voor 10 personen is dichtbij de buffetten gecreëerd hier kan men met een groter projectteam aan de slag.

stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief