nova college kantine zijlweg case rohde grahl paviljoen
nova college kantine zijlweg case rohde grahl binnenkomst
nova college kantine zijlweg case rohde grahl catering binnenkomst
nova college kantine zijlweg case rohde grahl catwalk
nova college kantine zijlweg case rohde grahl leerplekken
nova college kantine zijlweg case rohde grahl lounge
nova college kantine zijlweg case rohde grahl vensterbanken
nova college kantine zijlweg case rohde grahl overview

Nova College inrichting kantine Zijlweg

Een ontmoetingsruimte voor studenten waarin de studenten zich even niet in school wanen, maar in een "urban park". Dit gevoel wordt gecreëerd door het gebruik van ruwe en robuuste materialen.

nova college kantine zijlweg case rohde grahl paviljoen
nova college kantine zijlweg case rohde grahl binnenkomst
nova college kantine zijlweg case rohde grahl catering binnenkomst
nova college kantine zijlweg case rohde grahl catwalk
nova college kantine zijlweg case rohde grahl leerplekken
nova college kantine zijlweg case rohde grahl lounge
nova college kantine zijlweg case rohde grahl vensterbanken
nova college kantine zijlweg case rohde grahl overview

Nova College inrichting kantine Zijlweg

Een ontmoetingsruimte voor studenten waarin de studenten zich even niet in school wanen, maar in een "urban park". Dit gevoel wordt gecreëerd door het gebruik van ruwe en robuuste materialen.

Mooi voorbeeld van co-creatie

Robert Jan Huurman

Account- & Tendermanager

Studenten werken samen met interieurontwerper

Voor het ontwerp van de kantine zijn we een samenwerking aangegaan met eindejaar studenten van de opleiding “Interieuradviseur”. Alle studenten kregen de opdracht om zelfstandig een ontwerp voor de nieuwe kantine te maken. De drie studenten met het beste ontwerp kregen de mogelijkheid om samen met onze interieurontwerper een definitief ontwerp te maken.

Om de uitgangspunten voor het nieuwe ontwerp in beeld te krijgen hebben de studenten vanuit hun eigen ervaringen hun wensen en eisen voor de nieuwe kantine omschreven. Hieruit bleek dat de huidige kantine veelal als ongezellig en onpersoonlijk ervaren werd waardoor het geen ruimte was waar de studenten graag bleven hangen. Het binnenkomen in ruimte werd ook als een groot struikelblok gezien. Door de openheid en grootsheid word bij het betreden van de ruimte het gevoel gecreëerd alsof alle ogen op jouw gericht zijn. Een gevoel waarvan elke student aangaf deze als zeer onprettig te ervaren. Deze ervaringen en wensen en eisen vanuit de studenten werden samengevoegd met de wensen en eisen van het Nova College. Aan de hand daarvan en een aantal brainstormsessies is er een ontwerp ontstaan die staat voor de student en het Nova College van nu. Omdat de kantine een ontmoetingsplek voor de student moet zijn waarbij de sfeer en huisstijl van de school even niet ervaren wordt is er een concept ontwikkeld genaamd “urban park”. Hiermee wordt een stadse omgeving in park-achtige sferen bedoeld. Dit gevoel wordt opgeroepen door gebruik te maken van ruwe en robuuste materialen. Een beton-look vloer in het grootste gedeelte van de ruimte zorgt voor deze stoere uitstraling. Vanuit het middengebied waarbij ook in het meubilair deze stoere en robuuste uitstraling terug komt wordt er een zone gecreëerd die een relatie met het buitenterrein en de natuur aan gaat. Hier staan betonnen bankjes op een groene vloer die middels een halfhoge wand met houten latten gescheiden worden van een aantal sta-tafels. Aan de andere zijde van het middengebied creëren we bewust een vloervlak voorzien van een houtmotief. Hiermee wordt er spanning in de grote open ruimte gebracht en ontstaat er een ruimte in een ruimte. Door te werken met scheidingswanden die voorzien zijn van beplanting ontstaat er een langwerpige zone die zeer geschikt is voor het rustig en zelfstandig kunnen werken. Studenten kunnen hierbij kiezen of ze dit aan een hoge tafel of lage tafel willen doen. In het ronde gedeelte van de ruimte creëren we een loungegebied waar studenten op een huiselijke wijze kunnen zitten om samen te werken, te leren of te lunchen. Dit huiselijke gebied wordt geaccentueerd door het gebruik van een diversiteit aan lampenkappen.

Sandra Foppen

Interieurontwerper & Manager Designstudio

sandra foppen zw

Het samen ontwerpen met de studenten, dé gebruikers van de kantine, was een bijzonder traject dat leidde tot een uniek voorstel.

Omdat de kantine een ontmoetingsplek voor de student moet zijn waarbij de sfeer en huisstijl van de school even niet ervaren wordt is er een concept ontwikkeld genaamd “urban park”. Hiermee wordt een stadse omgeving in park-achtige sferen bedoeld. Dit gevoel wordt opgeroepen door gebruik te maken van ruwe en robuuste materialen. Een beton-look vloer in het grootste gedeelte van de ruimte zorgt voor deze stoere uitstraling. Vanuit het middengebied waarbij ook in het meubilair deze stoere en robuuste uitstraling terug komt wordt er een zone gecreëerd die een relatie met het buitenterrein en de natuur aan gaat. Hier staan betonnen bankjes op een groene vloer die middels een halfhoge wand met houten latten gescheiden worden van een aantal sta-tafels. Aan de andere zijde van het middengebied creëren we bewust een vloervlak voorzien van een houtmotief. Hiermee wordt er spanning in de grote open ruimte gebracht en ontstaat er een ruimte in een ruimte. Door te werken met scheidingswanden die voorzien zijn van beplanting ontstaat er een langwerpige zone die zeer geschikt is voor het rustig en zelfstandig kunnen werken. Studenten kunnen hierbij kiezen of ze dit aan een hoge tafel of lage tafel willen doen. In het ronde gedeelte van de ruimte creëren we een loungegebied waar studenten op een huiselijke wijze kunnen zitten om samen te werken, te leren of te lunchen. Dit huiselijke gebied wordt geaccentueerd door het gebruik van een diversiteit aan lampenkappen.

Omdat de kantine een ontmoetingsplek voor de student moet zijn waarbij de sfeer en huisstijl van de school even niet ervaren wordt is er een concept ontwikkeld genaamd “urban park”. Hiermee wordt een stadse omgeving in park-achtige sferen bedoeld. Dit gevoel wordt opgeroepen door gebruik te maken van ruwe en robuuste materialen. Een beton-look vloer in het grootste gedeelte van de ruimte zorgt voor deze stoere uitstraling. Vanuit het middengebied waarbij ook in het meubilair deze stoere en robuuste uitstraling terug komt wordt er een zone gecreëerd die een relatie met het buitenterrein en de natuur aan gaat. Hier staan betonnen bankjes op een groene vloer die middels een halfhoge wand met houten latten gescheiden worden van een aantal sta-tafels. Aan de andere zijde van het middengebied creëren we bewust een vloervlak voorzien van een houtmotief. Hiermee wordt er spanning in de grote open ruimte gebracht en ontstaat er een ruimte in een ruimte. Door te werken met scheidingswanden die voorzien zijn van beplanting ontstaat er een langwerpige zone die zeer geschikt is voor het rustig en zelfstandig kunnen werken. Studenten kunnen hierbij kiezen of ze dit aan een hoge tafel of lage tafel willen doen. In het ronde gedeelte van de ruimte creëren we een loungegebied waar studenten op een huiselijke wijze kunnen zitten om samen te werken, te leren of te lunchen. Dit huiselijke gebied wordt geaccentueerd door het gebruik van een diversiteit aan lampenkappen.

stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief