saxion hogeschool rohde grahl balie
saxion hogeschool rohde grahl balie bar
saxion hogeschool rohde grahl informeel overleg
saxion hogeschool rohde grahl ontvangst
saxion hogeschool rohde grahl ontvangst 2
saxion hogeschool rohde grahl proeflokaal
saxion hogeschool rohde grahl restaurant
saxion hogeschool rohde grahl restaurant bovenaf
saxion hogeschool rohde grahl studentenkamer
saxion hogeschool rohde grahl studentenkamer lounge
saxion hogeschool rohde grahl studentenkamer tafel
saxion hogeschool rohde grahl trap

Saxion Hogeschool Apeldoorn

Op uitnodiging van Saxion Hogeschool is ROHDE & GRAHL met het door studenten van de Jan des Bouvrie opleiding bedachte concept voor de nieuwbouw aan de slag gegaan.

saxion hogeschool rohde grahl balie
saxion hogeschool rohde grahl balie bar
saxion hogeschool rohde grahl informeel overleg
saxion hogeschool rohde grahl ontvangst
saxion hogeschool rohde grahl ontvangst 2
saxion hogeschool rohde grahl proeflokaal
saxion hogeschool rohde grahl restaurant
saxion hogeschool rohde grahl restaurant bovenaf
saxion hogeschool rohde grahl studentenkamer
saxion hogeschool rohde grahl studentenkamer lounge
saxion hogeschool rohde grahl studentenkamer tafel
saxion hogeschool rohde grahl trap

Saxion Hogeschool Apeldoorn

Op uitnodiging van Saxion Hogeschool is ROHDE & GRAHL met het door studenten van de Jan des Bouvrie opleiding bedachte concept voor de nieuwbouw aan de slag gegaan.

ROHDE & GRAHL heeft een inrichting verzorgd die in zowel de oud- als nieuwbouw volledig tot zijn recht komt.
De samenwerking met ROHDE & GRAHL is erg prettig en professioneel verlopen.

Inge Ebbing

projectleider ScV Saxion

Studenten zelf aan het woord

Het idee “Netwerk” en de bijbehorende teksten en beelden vormden daarbij een inspiratiebron en een subtiele leidraad. Dit heeft geleid tot een op maat gesneden inrichtingsvoorstel en de opdracht van Saxion om de gevisualiseerde ideeën te realiseren.
Belangrijke elementen in de nieuwe inrichting zijn de bar en de balie in de centrale hal, omgeven door een restaurant en een in het oog springende leestafel.
De front office wordt voor een groot deel bepaald door een strak ogende balie die een groot aantal functionaliteiten biedt. In het werkcafé staan overlegplekken centraal, die de ruimte opdelen in een stiltegebied en een gebied gericht op communicatie. Een werkruimte met praktische flexplekken completeert de door ons gerealiseerde inrichting van de nieuwbouw.

Student Mark Valentijn: "Als studenten van de Jan des Bouvrie Academie hebben wij soms kans om mee te werken aan projecten die door het werkveld worden uitgevoerd.
Ik was dan ook erg blij dat ik geselecteerd was om een conceptontwerp te maken voor het nieuwe Saxion gebouw in Apeldoorn: Het is leuk om als student iets te maken voor studenten. De doelgroep en dus opleidingen waren echter heel anders dan de onze; Security Management en de Hogere Hotelschool. Om deze twee opleidingen samen te laten komen hebben we het concept 'Netwerk' ontwikkeld. Netwerk heeft betrekking op beide opleidingen; beveiligers werken met fysieke netwerken - plattegronden en structuren in de samenleving - en de hoteliers doen vooral aan het sociale netwerken; zij staan in contact met mensen van over de hele wereld. Een leuke bijkomstigheid is dat de locatie de voormalige Nettenfabriek is.
Dit concept - met als doel de verschillende werelden samen te laten komen - hebben we mogen presenteren aan de opdrachtgever, gebruikers en de uitvoerende partij;
ROHDE & GRAHL. Zij hebben ons conceptontwerp opgepikt, verder uitgewerkt en gerealiseerd. Voor ons als studenten was dit project een interessante en leerzame ervaring met het werkveld, voor mij persoonlijk kijk ik er met éxtra veel plezier op terug.
Deze opdracht bracht mij in contact met het designteam van ROHDE & GRAHL. Toen ik opzoek was naar een stageplek hoefde ik dan ook niet lang na te denken en heb ik ROHDE & GRAHL benaderd: inmiddels heb ik er met veel plezier stage gelopen!"

Titia Papeleur

Interieurarchitect

titia papeleur zw

Aan de slag met het concept "Netwerk"

Saxion Hogeschool te Apeldoorn heeft haar twee opleidingen Hoger Hotelonderwijs en Security Management verhuist naar het kantoorpand van de oude Nettenfabriek aan de Spoorstraat in Apeldoorn. Deze is verbouwd en op de plaats waar een deel van de fabriek stond is nieuwbouw gerealiseerd. Voor deze prachtige locatie hebben Studenten van de Jan des Bouvrie Academie een sfeerconcept bedacht welke wij mochten vertalen in een concreet interieurontwerp.

Het ingegeven concept "Netwerk" en de bijbehorende kreten en sfeerbeelden van de studenten waren voor ons een inspiratiebron en subtiele leidraad. Met een frisse en eigen blik zijn we naar de lege ruimtes en de vraagstelling gaan kijken en hebben we een ontwerp weten te creëren die zowel een eigen draai geeft aan het concept "Netwerk" en tevens het gedachtegoed van de studenten in stand hield.

In de centrale hal is de bar en balie bestaande uit één element dé eyecatcher in de ruimte. We zijn voor de vormgeving hiervan op zoek gegaan naar een ‘netwerk’ van specifieke bouwkundige elementen in het pand. Omdat de kolommen de dragers van het gebouw zijn, en dus de belangrijkste factoren waarop het gebouw rust, zijn deze als uitgangspunt genomen. Door de kolommen met elkaar te verbinden ontstaat er een lijnenspel die voor ons symbool staat voor het concept ‘netwerk’. Vanuit dit lijnenspel is de vorm van de balie en bar bepaald.

Voor de materialisering is een bewuste keuze gemaakt om in het nieuwbouw gedeelte oude patronen en materialen terug te laten komen en voor de oudbouw moderne patronen en materialen toe te voegen.
In de centrale hal is dit goed te zien in de oude patronen van de stoffering en het industriële karakter van de bar en balie. Dezelfde materialisering komt terug in het werkcafé, waar tevens een karpet, bestaande uit oude tapijten, is toegevoegd.

In de bibliotheek hebben we ons vastgehouden aan de, door de studenten bedachte sfeer, “Hotel Lobby”.
Deze sfeer komt tot uiting door het gebruik van warme houtsoorten. Terug te zien in de ombouw van de boekenkasten en achterwanden van de treinbanken. We combineren dit met oud-groen zodat er een chique effect ontstaat. Om dit effect te versterken en de bijzondere wand met ronde doorkijkjes te accentueren is deze wand voorzien van een gouden kleur. Deze kleur refereert tevens naar de bijnaam die de “champagnewand” nu al heeft. Om contrast in de ruimte te brengen hebben we rondom de grote leestafel koningsblauw gestoffeerde fauteuils geplaatst.

Saxion Hogeschool te Apeldoorn heeft haar twee opleidingen Hoger Hotelonderwijs en Security Management verhuist naar het kantoorpand van de oude Nettenfabriek aan de Spoorstraat in Apeldoorn. Deze is verbouwd en op de plaats waar een deel van de fabriek stond is nieuwbouw gerealiseerd. Voor deze prachtige locatie hebben Studenten van de Jan des Bouvrie Academie een sfeerconcept bedacht welke wij mochten vertalen in een concreet interieurontwerp.

Het ingegeven concept "Netwerk" en de bijbehorende kreten en sfeerbeelden van de studenten waren voor ons een inspiratiebron en subtiele leidraad. Met een frisse en eigen blik zijn we naar de lege ruimtes en de vraagstelling gaan kijken en hebben we een ontwerp weten te creëren die zowel een eigen draai geeft aan het concept "Netwerk" en tevens het gedachtegoed van de studenten in stand hield.

In de centrale hal is de bar en balie bestaande uit één element dé eyecatcher in de ruimte. We zijn voor de vormgeving hiervan op zoek gegaan naar een ‘netwerk’ van specifieke bouwkundige elementen in het pand. Omdat de kolommen de dragers van het gebouw zijn, en dus de belangrijkste factoren waarop het gebouw rust, zijn deze als uitgangspunt genomen. Door de kolommen met elkaar te verbinden ontstaat er een lijnenspel die voor ons symbool staat voor het concept ‘netwerk’. Vanuit dit lijnenspel is de vorm van de balie en bar bepaald.

Voor de materialisering is een bewuste keuze gemaakt om in het nieuwbouw gedeelte oude patronen en materialen terug te laten komen en voor de oudbouw moderne patronen en materialen toe te voegen.
In de centrale hal is dit goed te zien in de oude patronen van de stoffering en het industriële karakter van de bar en balie. Dezelfde materialisering komt terug in het werkcafé, waar tevens een karpet, bestaande uit oude tapijten, is toegevoegd.

In de bibliotheek hebben we ons vastgehouden aan de, door de studenten bedachte sfeer, “Hotel Lobby”.
Deze sfeer komt tot uiting door het gebruik van warme houtsoorten. Terug te zien in de ombouw van de boekenkasten en achterwanden van de treinbanken. We combineren dit met oud-groen zodat er een chique effect ontstaat. Om dit effect te versterken en de bijzondere wand met ronde doorkijkjes te accentueren is deze wand voorzien van een gouden kleur. Deze kleur refereert tevens naar de bijnaam die de “champagnewand” nu al heeft. Om contrast in de ruimte te brengen hebben we rondom de grote leestafel koningsblauw gestoffeerde fauteuils geplaatst.

stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief