header ciruclaire economie 2

Over ons

ROHDE & GRAHL is gespecialiseerd in het inrichten van inspirerende werk- en leeromgevingen met ‘working well’ als belangrijkste principe. Deze inrichting is bepalend voor bedrijfsprocessen, medewerkerstevredenheid en ondersteuning van identiteit. Een inrichting van ROHDE & GRAHL heeft veel meer te bieden dan alleen de noodzakelijke functionaliteit.

Van verlenging van de levensduur tot het sluiten van de cirkel

Walter Mineur

Managing Director

Circulaire economie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons dat we zorgvuldig omgaan met de wereld om ons heen in het algemeen en met beperkt beschikbare grondstoffen in het bijzonder.
In de praktijk betekent dit dat we bijvoorbeeld producten ontwikkelen en produceren die lang meegaan en grotendeels te recyclen zijn. En dat in een milieuvriendelijk productieproces met zo min mogelijk uitstoot en een minimale hoeveelheid afval.
We gaan nog een stap verder en werken toe naar een circulair model waarin de cirkel gesloten wordt. Verschillende initiatieven binnen onze eigen organisatie, bij onze directe collega’s in Duistland en binnen de Nowy Styl Group dragen bij aan verlenging van de levensduur van producten, beperking van de gebruikte hoeveelheid grondstoffen en het sluiten van de cirkel.

circulaire economie ROHDE & GRAHL

Productontwikkeling

Tijdens de ontwikkeling van elk product wordt de uitwerking op het milieu direct bepaald en meegewogen in te nemen beslissingen. Door de hoge kwaliteitsnorm van de producten wordt gegarandeerd dat zij pas na een lange levenscyclus vervangen moeten worden. We maken onze producten dusdanig flexibel dat ze op vele manieren inzetbaar zijn. Het zijn in het algemeen ‘tijdloze’ producten en we garanderen een lange naleverperiode van producten en onderdelen. Door deze verlenging van de levensduur wordt de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt gedurende een bepaalde periode al tot een minimum teruggedrongen.

Daniel Figueroa

Designer bureaustoelconcept vote

Daniel Figueroa vote bureaustoel ROHDE & GRAHL

Daniel Figueroa

Designer
vote bureaustoelconcept

bureaustoelconcept vote

De bureaustoel vote is modulair opgebouwd en is zo ontworpen dat het vervangen van onderdelen snel en eenvoudig kan plaatsvinden (Design for Disassembly). Demonteren aan het einde van de levensduur is vanzelfsprekend en materialen kunnen voor 100% van elkaar gescheiden worden.
De vote is bijzonder licht van gewicht en dat zorgt voor een minimaal gebruik van materialen.
Dat wordt onderstreept door de 3D weeftechniek die wordt gebruikt voor bekleding van zitting en rugleuning. Door deze techniek is er geen sprake van snijverlies en wordt afval in dit proces tot nul gereduceerd.

Wij dragen bij aan het succes van onze klanten door het verzorgen van een unieke inrichting op maat.
Onze medewerkers doen dit op basis van onze visie ‘working well’ en hun ruime ervaring en vakkennis.
ROHDE & GRAHL ontwerpt, vervaardigt en levert hoogwaardige, verantwoorde en innovatieve producten.
Met de producten uit onze eigen fabrieken en met die van zorgvuldig gekozen partners, realiseren wij een inspirerende en duurzame werkomgeving. Meer over filosofie

Ecovadis Gold certificaat

Circulaire economie kan niet zonder een duurzame bedrijfsvoering in alle opzichten. Dat beseffen wij terdege en daar handelen we ook naar. Om dat transparant te maken hebben we Ecovadis gevraagd om onze organisatie tegen het licht te houden. Ecovadis is een onafhankelijk en objectief bureau en beoordeelt een groot aantal organisaties uit 99 landen en 150 bedrijfstakken aan de hand van criteria zoals beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en de rol in de supply chain. In maart 2016 heeft Ecovadis ons het Gold certificaat uitgereikt, het hoogst haalbare certificeringsniveau. We behoren met onze resultaten tot de beste 2% van alle producenten die door Ecovadis zijn beoordeeld!

Ketenbeheer

Voor ROHDE & GRAHL houdt het milieuvraagstuk niet op bij de grenzen van de eigen organisatie. Ketenbeheer speelt in het milieubeleid een belangrijke rol. Niet alleen doen we dit door zelf het goede voorbeeld te geven, maar ook door selectie van toeleveranciers op basis van MVO-criteria.
Hierbij speelt bijvoorbeeld het percentage gerecycled materiaal een rol, maar ook wordt zoveel mogelijk gewerkt met toeleveranciers in de regio waar onze productielocaties gevestigd zijn. Hierdoor hebben we maximale grip op milieuaspecten en arbeidsomstandigheden en worden af te leggen afstanden tot een minimum beperkt.

Sluiten van de cirkel

Producten van ROHDE & GRAHL staan borg voor een lange periode van onbezorgd gebruik. Reiniging en onderhoud verlengen de levensduur nog verder. Daarom bieden wij een pakket van diensten aan dat voorziet in reinigen, preventief onderhoud en terugname aan het einde van de levensduur. Dit betekent niet alleen een verdere verlenging van de levensduur, maar ook grip hebben op de totale keten door het volgen van het product.
Hierbij wordt toegezien op een optimaal hergebruik van het gehele product, de onderdelen of de gebruikte materialen.
Dit hergebruik wordt mede mogelijk gemaakt door de modulaire opbouw van onze producten. Refurbishment wordt hierdoor vereenvoudigd, maar materialen zijn ook eenvoudig van elkaar te scheiden en opnieuw te gebruiken. De succesvolle xenium bureaustoel is bijvoorbeeld voor ruim 98% recyclebaar.

Recycling in eigen huis

Een deel van onze productiehallen in Duitsland is ingericht om eigen producten, maar ook ‘vreemd’ meubilair te demonteren, materialen van elkaar te scheiden en vervolgens te laten recyclen op een zo hoog mogelijk niveau.
In het Poolse Jaslo gaan we nog een stap verder en recyclen we kunststof onderdelen tot een ruw materiaal dat we zelf weer verwerken in kunststof componenten die we in onze bureau- en vergaderstoelen gebruiken. Hiermee wordt op een praktische manier daadwerkelijk invulling gegeven aan een circulaire economie en sluiten we de cirkel volledig.

ROHDE & GRAHL is in the TOP 2 % of suppliers assessed by EcoVadis

Ecovadis

Onafhankelijk platform

ecovadis gold rating ROHDE & GRAHL
stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief