ergonomie content hub

Ergonomie

Een goede werkomgeving betaalt zich altijd uit. Zitten, staan, lopen en een dynamische werkplek: het interieurontwerp van jouw kantoor stimuleert mensen hun dag door te brengen in afwisselende houdingen. Wij ontwikkelen en produceren functionele, stijlvolle kantoormeubelen, ingericht voor flexibel en verantwoord werken. Meubilair dat uitdaagt om te bewegen; een waardevolle investering in jouw mensen.

Ergonomie

Ergonomie speelt een belangrijke rol in de ‘working well’ filosofie van ROHDE & GRAHL. Dit komt tot uiting in innovatieve producten, de talrijke mogelijkheden om onze producten op individuele basis aan te passen én de gedegen kennis en ervaring van onze ergonomisch adviseurs.

Wat is ergonomie?

De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie hanteert de volgende definitie: “Ergonomie streeft naar het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen wordt bevorderd.”

Symptomen & klachten

Veel symptomen en klachten binnen de kantoor- of studieomgeving vallen binnen KANS (Klachten aan de Arm, Nek of Schouder). KANS is een verzameling van klachten aan het bewegingsapparaat in arm/nek of schouder waaraan geen acuut trauma of systematische ziekte aan ten grondslag ligt.

ergonomie en de gebruiker

gebruikers aan het woord

Veel organisaties hebben al kennis gemaakt met de prettige en gezonde werkomgeving die wij gecreëerd hebben. Van inspirerende werkomgeving tot ergonomische oplossing op maat. Wil je weten hoe dit er in de praktijk uitziet en heb je interesse in reacties van gebruikers?

Aanmelden nieuwsbrief