Ergonomische accessoires

Ergonomische accessoires

Het type ergonomische hulpmiddel dat gebruikt kan worden is sterk afhankelijk van de manier van werken en het type werkplek.

Of een werkplek steeds door dezelfde medewerker wordt gebruikt (individuele werkplek) of dat werkplekken worden gedeeld (bijvoorbeeld bij activiteit gerelateerd werken) maakt een groot verschil.

Individuele werkplek

Bij een individuele werkplek wordt de werkplek steeds door dezelfde medewerker gebruikt.
De vaste werkplek kan dus optimaal op deze persoon en zijn taken worden afgestemd met ergonomische accessoires. Het is een persoonlijke ergonomische omgeving. Het bureau, de stoel, de monitorhoogte en diepte, de documenthouder, het compacte toetsenbord en het type muis kan persoonsgericht worden ingevuld. Een laptop kan worden gedockt in laptophouder of men gebruikt een desktop in een CPU houder.

Werkplek inrichting voor
activiteit gerelateerd werken

Wanneer een organisatie kiest voor activiteit gerelateerd werken en medewerkers dus geen ‘eigen’ werkplek hebben, vraagt dat om een andere werkplek inrichting. De werkplek is 'kaler' ingericht en de werknemers nemen hun eigen spullen mee, zoals muis en laptop. Soms hebben de werknemers zelfs hun eigen mobiele laptophouder en compact toetsenbord bij zich.

Activiteit gerelateerd werken
Aanmelden nieuwsbrief