ergonomische bureaustoelen

Op kantoor zitten mensen veel op hun bureaustoel. Om hierop in te spelen is een goed gekozen ergonomische bureaustoel essentieel.
In 95% van de gevallen zit een medewerker meteen goed en blijven het aantal medische indicaties tot een minimum beperkt. Soms zijn er echter medewerkers die vanwege lichaamsbouw of (rug)klachten baat hebben bij een speciaal afgestemde bureaustoel. Wij hebben meerdere ergonomisch adviseurs in dienst die je hierover kunnen adviseren. Zij kijken naar de specifieke situatie van een individu en maken direct de vertaalslag naar een concreet product.

Een goed gekozen ergonomische bureaustoel

Een goed gekozen ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat meer dan 95% van de medewerkers meteen goed zit en daarnaast het aantal medische indicaties tot een minimum beperkt blijft...

Individuele aanpassingen ergonomische bureaustoel

Onze bureaustoelen zijn zo te verstellen dat aanpassingen in de maatvoering zelden nodig is. Het bereik van de stoelen is veel groter dan de normen die in de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR 1813) worden beschreven. Er zijn ook een aantal manieren om de stoel op individuele basis aan te passen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Toevoegen van een hoofdsteun aan de standaardstoel;
 • Verwisselen van de armleggers, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een armlegger met een groter verstelbereik in de breedte;
 • Inzetten van een rugleuningskussen met een in diepte verstelbare lendensteun;
 • Gebruik maken van een zitting met visco-elastisch schuim, waarmee de druk optimaal wordt verdeeld;
 • Gebruik van een speciale rugleuning voor mensen met rugklachten. Bijvoorbeeld een tweedelig duo back of een driedelig mediTre rugleuning;
 • Gebruik van een alternatieve gastlift om de zithoogte van de gebruiker aan te passen.

Individuele aanpassingen Ergonomische bureaustoel

volledig op maat

Soms is er meer aan de hand en is er behoefte aan een volledig op maat gemaakte bureaustoel.
Onze ergonomisch adviseurs weten precies welke aanpassingen er nodig zijn om te voldoen aan de individuele eisen en wensen. Zij maken de vertaalslag naar een ergonomisch aangepaste bureaustoel. De basis van deze stoel kan worden gevormd door een standaard bureaustoel met een aantal aanpassingen.
In sommige gevallen kiezen we voor een andere bureaustoel uit onze collectie waarvan de aanpasbaarheid groter is of waarvan de basisuitvoering al beter aansluit op de wensen van de gebruiker. Mogelijke aanpassingen die wij kunnen doorvoeren zijn:

 • Aanpassen van de zitting in breedte en/of diepte
 • Hogere of lagere rugleuning
 • Armleggers met hoger of lager bereik
 • Toepassing van een driedelige zitting
 • Aanbrengen van een beenstoel

Een bureaustoel uitproberen?

Maak een afspraak en één van onze ergonomisch adviseurs komt langs om samen te kijken naar een geschikte bureaustoel. Het is ook mogelijk om deze afspraak in onze showroom te laten plaatsvinden. Hier staan alle bureaustoelen uit onze collectie opgesteld en wordt er ruim de tijd genomen om alle mogelijkheden te bespreken en alle opties uit te proberen.

Liever de bureaustoel wat langer uitproberen? We bieden ook de mogelijkheid om de bureaustoel tijdelijk bij jou op locatie te leveren, zodat het makkelijker wordt om de effecten op langer termijn te bepalen.

Aanmelden nieuwsbrief