Verstelbare bureaus voor staand en zittend werk

Tijdens het werk zitten we vaak en lang achter de computer. Een goede bureaustoel die ervoor zorgt dat spieren en gewrichten zo min mogelijk belast worden is al een belangrijke stap voor een gezonde werkomgeving.
Toch blijft het belangrijk om zitten en staan af te wisselen. Hierbij kan je er natuurlijk voor kiezen om staand te vergaderen en veel te lopen tijdens het werk. Blijft het toch noodzakelijk om vaak lange tijd achter je beeldscherm te werken? Daarvoor hebben wij speciale verstelbare bureaus , waarachter je zowel zittend als staand kan werken. De zogeheten zit-/statafels.

Ergonomisch verstelbare bureau
Verstelbare ergonomische tafels

Zit-/statafels:
staand en zittend werken achter één bureau

Waarom staand werken?

Tijdens het staand werken gebruik je ongeveer 20% meer energie. Een grote valkuil bij zittend werken is dat mensen hun benen over elkaar heen slaan. Hierdoor ontstaan drukpunten die de doorbloeding tegenhoudt. Bij staand werk doe je dit niet en neem je regelmatig automatisch een andere houding aan.
Veel mensen geven ook aan dat ze door het staand werken energieker en creatiever zijn. Juist de afwisseling tussen zittend en staand werken is heel gezond. Om dit te vergemakkelijken hebben we de zit-/statafels ontwikkeld.

Zit-/statafels: staand en zittend werken achter één bureau

Zit-/statafels vormen een bijzondere categorie in de wereld van verstelbare tafels. In tegenstelling tot de meeste verstelbare tafels, die een bereik hebben van 65-85 en waar er talloze varianten van zijn, zijn de zit-/statafels schaars.
De tafels met een bereik van doorgaans 65 – 130 cm zijn zeer geschikt voor zowel zittend als staand werk en zijn eenvoudig te bedienen. Het afwisselen tussen staand en zittend werk wordt daardoor heel makkelijk.

Aanmelden nieuwsbrief