Wat is Ergonomie

Wat is ergonomie?

De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie hanteert de volgende definitie voor ergonomie:

Ergonomie streeft naar het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen wordt bevorderd.”

Kantoor- of studieomgeving

Vertaald naar de situatie op kantoor of binnen een studieomgeving betekent dit dat de werk- of studieplek zo moet zijn samengesteld dat mensen hier veilig, gezond, comfortabel en effectief kunnen werken.
In de huidige kantoor- en studieomgeving geldt dat niet alleen voor de individuele werkplek, maar voor allerlei andere werkplekvormen die de laatste jaren zijn geïntroduceerd. Hierbij gaat het met name om een optimale afstemming van de werkplek op de activiteiten die er worden verricht.

Ergonomie voor individuele werknemer

Individuele werknemer en ergonomie

Niet alleen de activiteiten zijn echter bepalend, ook de individuele werknemer kan soms specifieke eisen stellen. Hierbij kan het gaan om lichaamsbouw, maar ook om eventuele reeds aanwezige klachten.
Om deze medewerkers veilig, gezond, comfortabel en doeltreffend te laten werken is vaak een aangepaste werkplek nodig. Ook dat is ergonomie
Met een ergonomisch adviescentrum als onderdeel van onze showroom in Amersfoort, drie ergonomisch adviseurs en een brede en diepe portfolio van ergonomische producten geeft ROHDE & GRAHL optimaal invulling aan het begrip ergonomie op de werkplek.

Aanmelden nieuwsbrief