zitinstructie

Het leveren van een goed product is in veel gevallen niet voldoende voor een optimaal gebruik. Onderzoek heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat veel gebruikers van bureaustoelen maar zeer beperkt gebruik maken van alle verstelmogelijkheden. Daarom biedt ROHDE & GRAHL de mogelijkheid om na levering een zitinstructie te verzorgen.

Individuele Instructie

Bij dit type instructie krijgt elke gebruiker een persoonlijke training van de adviseur ergonomie. Maak hiervoor een afspraak met één van onze medewerkers.

Zitinstructie

Groepsgewijze instructie

Bij grotere leveringen (vanaf enkele tientallen) wordt vaak, in overleg met de opdrachtgever, gekozen om een gebruikersinstructie op afdelingsniveau te verzorgen. De instructie vindt dan groepsgewijs plaats, waarna eventuele vragen individueel behandeld worden. Wanneer veel medewerkers deeltijd werken, kan de instructie op verschillende tijdstippen worden georganiseerd.
Tijdens de instructie wordt het instellen van de stoel stap voor stap doorgenomen. Hierbij wordt niet alleen het juiste bedieningsmiddel gedemonstreerd, maar wordt tevens aangegeven wat de juiste zithouding onder de gegeven omstandigheden is. Ook wordt verwezen naar de bedieningshandleiding bij de bureaustoel, zodat de gebruiker later de bedieningsmiddelen in de handleiding kan terugvinden.
Gebruikers worden tevens geïnformeerd over de risico’s bij het nalaten van een juiste instelling of onjuist gebruik. De gebruikersinstructie kan na enkele maanden worden herhaald. Hierbij staan de ervaringen van de gebruikers centraal; er kunnen vragen gesteld worden en kennis kan worden opgefrist.

Instructie leidinggevenden

Instructie voor leidinggevenden en stafmedewerkers

Een alternatief voor de gebruikersinstructie is het instrueren van leidinggevenden en/of stafmedewerkers van de opdrachtgever.
Deze instructie vindt bij voorkeur plaats naast de groepsgewijze of individuele gebruikersinstructie. De instructie voor leidinggevenden (afdelingshoofden, supervisors e.d.) of stafmedewerkers (bijvoorbeeld personeelsfunctionarissen en ARBO-coördinatoren) is inhoudelijk anders opgezet.
Naast de zaken die voor gebruikers interessant zijn ligt voor deze groep het accent op het begeleiden en motiveren van gebruikers; maar ook op de persoonlijke- en bedrijfsrisico’s bij onjuist gebruik van het zitmeubilair.
De instructie voor leidinggevenden of stafmedewerkers kan op elk willekeurig moment worden herhaald en wordt verzorgd door één van de ergonomisch adviseurs van ROHDE & GRAHL.

stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief