zitinstructie

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste medewerkers niet optimaal gebruik maken van de verstelbaarheid van bureaustoelen.
Niet iedereen is op de hoogte van de juiste houdingen en daarbij horende instellingen. Leveren alleen is in de meeste gevallen niet voldoende, daarom bieden wij de mogelijkheid om na levering een zitinstructie te verzorgen bij jou op kantoor. Onze ergonomisch adviseur traint de medewerkers om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die onze ergonomisch verantwoorde producten bieden.


Individuele Instructie

Kies je voor de individuele variant dan krijgt elke medewerker altijd een persoonlijke training van onze ergonomisch adviseur.

Zitinstructie

Groepsinstructie

In sommige gevallen, zeker bij grotere organisaties, is het effectiever om de instructie in groepsverband te geven. De instructie vindt dan bijvoorbeeld op afdelingsniveau plaats, waarbij er wel ruimte is voor individuele vragen.
Wanneer er veel werknemers deeltijd werken, kan er ook voor worden gekozen om de instructie op verschillende tijdstippen te organiseren.


Wat houdt de zitinstructie in?

Tijdens de instructie wordt het instellen van de stoel stapsgewijs doorgenomen. Niet alleen wordt gedemonstreerd hoe je de stoel juist kunt instellen, ook worden de juiste houdingen onder verschillende omstandigheden uitgelegd.
Medewerkers worden tevens geïnformeerd over die risico’s bij het nalaten van een juiste instelling en het aannemen van een verkeerde houding tijdens het werk. In veel gevallen wordt de instructie na een aantal maanden herhaald om de ervaringen van medewerkers te evalueren, de kennis op te frissen en het beantwoorden van eventuele vragen.

Instructie leidinggevenden

Instructie voor leidinggevende en stafmedewerkers

Een alternatief voor het instrueren van de gebruikers is het instrueren van leidinggevende (bijv. afdelingshoofden, supervisors) en/of stafmedewerkers (bijv. personeelsfunctionarissen en ARBO-coördinaten) binnen de organisatie. Deze instructie is inhoudelijke anders opgezet, maar wordt bij voorkeur naast de andere instructie gegeven. Naast de zaken die ook worden besproken bij de gebruikersinstructie, liggen de accenten voor deze groep op het begeleiden en motiveren van de gebruikers en op de persoonlijke- en bedrijfsrisico’s bij onjuist gebruik.
Met deze instructie is er meer zicht en controle op het gebruik van de producten binnen de organisatie. Ook deze instructie wordt verzorgd door één van onze ergonomisch adviseurs en kan op een willekeurig moment worden herhaald.

Aanmelden nieuwsbrief