preventie software

Ongemerkt zitten we vaak de hele dag. Achter onze computer, in vergadering, in de auto, bij de lunch en thuis voor de buis of achter laptop of tablet.
Door ons excessief zitgedrag is er ook een woord ontstaan dat deze lading dekt, namelijk het sedentair gedrag . Dit houdt in dat je langdurig zit en met weinig krachtsinspanning het werk kan uitvoeren.

De basis: meer bewegen

Het begint bij de basis en dat betekent: stel je werkplek goed in en gebruik de mogelijkheden die je worden geboden. Daarnaast: blijf niet te lang zitten, kom uit je stoel, loop naar je collega voor overleg, pak die trap in plaats van de lift en vergader staand.
Heb je de beschikking over een zit/sta werkplek gebruik deze en wissel tijdens je werk om de 60 minuten zitten af met staan.

Preventie Software

Meer informatie over preventie software? Vraag informatie aan

Preventie Software Oefening

Preventie software van EasyFWD als hulpmiddel

ROHDE & GRAHL ondersteunt door het leveren van preventie software bij het onderbreken en verminderen van het sedentair gedrag en helpt duurzaam gebruik van de werkplek te stimuleren.
Het preventie softwarepakket EasyFWD is eenvoudig te installeren op de PC of laptop van medewerkers en zorgt ervoor dat je aangezet wordt tot verandering van houding en beweging.
Ook kan gebruik van de specifieke werkplek worden gefilmd en omgezet worden in een duidelijke instructiefilm. Deze film wordt geïntegreerd in de software en draagt bij aan optimaal gebruik van de werkplek.

Preventie Software Analysetool

Analysetool EasyAnalyse

EasyFWD kan eventueel aan EasyAnalyse gekoppeld worden, waarmee Preventie Zorg op een organisatiebreed niveau ingezet kan worden.
Hiermee zie je in één oogopslag waar medewerkers risico lopen en kun je eenvoudig informatie verkrijgen, door middel van het aanmaken, versturen, rapporteren en evalueren van vragenlijsten of publicaties.
Door EasyAnalyse krijg je een unieke vooruitziende blik en kun je je een beeld vormen waar de risico’s zich afspelen in de organisatie. Vervolgens kunnen hier maatregelen op afgestemd worden in de vorm van andere typen werkplek of werkplekaanpassingen

stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief