Wat is Sedentair gedrag?

Ongemerkt zitten we vaak hele dagen achter de PC, zijn we in vergadering, zitten we in de auto, bij de lunch en thuis zitten we weer voor de buis. We zitten langdurig en doen ons werk met weinig krachtsinspanning, kortom we vertonen sedentair gedrag.

Hoe dit te doorbreken?

Het begint bij de basis en dat betekent: blijf niet te lang zitten, kom uit je stoel, loop naar je collega voor overleg, pak die trap in plaats van de lift en vergader staand. Dit doet meer voor je lichaam dan die ene keer fanatiek sporten op zondag.

Daarnaast: stel altijd je werkplek goed in en gebruik de mogelijkheden die je worden geboden. Heb je de beschikking over een zit/sta werkplek gebruik deze en wissel tijdens je werk om de 60 minuten zitten af met staan.

Preventie Software Oefening

Preventie software

Jouw werknemers hebben het vaak druk en vergeten om op te staan, te bewegen of te gaan lopen, hoewel ze van de noodzaak bewust zijn. ROHDE & GRAHL kan hierbij een extra steuntje in de rug geven d.m.v de preventie software EasyFWD. Een software die makkelijk is te installeren, te gebruiken en maakt jouw werknemers meer bewust over hoe ze zitten te werken. Ook kan EasyFWD het juiste gebruik van de werkplek stimuleren, waardoor de comfortbeleving en het rendement van de werkplek zal toenemen.

Wil jij ook dynamischer werken? Vraag hier de demo aan

stel nu je vraag
Aanmelden nieuwsbrief