Preventie software

Veel Nederlandse hebben last van werk gerelateerde klachten. Pijn aan spieren en gewrichten, oververmoeidheid en stress zien we vaak terug op de werkvloer. De klachten wil je als werkgever zoveel mogelijk voorkomen. Maar hoe?

De werkplek ergonomisch goed inrichten is een belangrijk onderdeel, maar ook je werknemers bewust maken van de gezondheidsrisico’s die ze lopen op het werk zet veel zoden aan de dijk. Bewust maken en er wat mee doen zijn echter twee aparte dingen. Speciaal hiervoor hebben bieden wij software die zowel bewustwording als ‘bewust doen’ stimuleert. Wij vertellen je graag meer over ons preventie software genaamd EasyFWD.

Wat doet preventie software Easy FWD?

Medewerkers zijn veelal druk en lopen onbewust veel gezondheidsrisico’s. Zo vergeten ze de noodzakelijke lichaamsbeweging en staren ze uren achtereenvolgens naar hun beeldscherm.
De preventie software is zo ontwikkeld dat werknemers tijdens hun werk gewaarschuwd worden wanneer ze te lang achtereenvolgens achter hun computer hebben gezeten. Ze worden gestimuleerd om af en toe een wandeling te maken, een juiste houding aan te nemen en hun werkplek goed in te richten.

Het is een eenvoudig programma wat gemakkelijk op alle computers kan worden geïnstalleerd. Het systeem geeft aan wanneer je een risico loopt en je een actieve pauze moet nemen. De risicometer waarmee wordt aangegeven hoeveel risico je loopt, let op de volgende drie punten:

  • Hoeveel tijd zit jij achter jouw computer;
  • Hoeveel tijd zit je achtereen te werken;
  • Hoe verspreid jij jouw werkzaamheden over de dag.

Deze drie punten samen bepalen de uitslag van de risicometer.

Preventie Software Oefening

Duurzaam en gezond werken

Benieuwd naar de software en wil je het graag een keer proberen? Vraag bij ons de gratis demo aan. Neem ook gerust contact met ons op als je vragen hebt over de software. We leggen het je graag uit.

Aanmelden nieuwsbrief