Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek

Het werkplekonderzoek is een service van ROHDE & GRAHL, die naadloos aansluit op onze ‘ Working Well’ filosofie.

Werkplekonderzoek

Het werkplekonderzoek is een service van ROHDE & GRAHL, die naadloos aansluit op onze ‘ Working Well’ filosofie. De volledige werkomgeving, inclusief de individuele activiteiten, worden onder de loep genomen. Onze ergonomisch adviseurs zijn hiervoor verantwoordelijk. Na analyse vertalen we deze kennis naar een ergonomisch adviesplan en productvoorstel, waarmee we de werkomgeving een nieuwe boost geven.

Werkplekonderzoek volgens normen en richtlijnen

Onze filosofie luidt ‘Working Well’ en ergonomie speelt daarbij een belangrijke rol. Om een goed ergonomisch advies uit te kunnen brengen voor de werkplekinrichting wordt er eerst een uitvoerig onderzoek uitgevoerd door één van onze ergonomisch adviseurs.
Een belangrijk uitgangspunt van het werkplekonderzoek zijn de normen en richtlijnen die zijn vastgelegd in de NEN-EN 1335, NEN-EN 527, de NEN 1824 en de NPR 1813.

Bureaustoel werkplekonderzoek

Individuele aandacht bij het werkplekonderzoek

Nog belangrijker dan de bovenstaande normen is de aandacht voor het individu. Iedere medewerker is anders, verricht andere activiteiten en werkt op zijn of haar eigen manier.
De werkplek moet goed aansluiten op de activiteiten van de medewerker. Daarom worden de individuele eigenschappen bij ons werkplekonderzoek nadrukkelijk meegenomen. Hierbij kun je denken aan het postuur van de medewerker, de bewegingen die de medewerker tijdens het werk moet maken en ook eventuele klachten die een medewerker heeft of heeft gehad.


Wat gebeurt er met de uitkomst van het werkplekonderzoek?

Het rapport van het werkplekonderzoek geeft een goed beeld van wat er nodig is om de werkplek ergonomisch verantwoord in de richten. Zo bevat het rapport een ergonomisch verantwoord productvoorstel, waarin alle producten die nodig zijn voor de inrichting worden omschreven.
Daarnaast wordt beschreven hoe de werkomgeving volgens de ergonomische normen ingedeeld kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief