Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

industrieel interieur

Creatieve soberheid van een industrieel interieur

Als je van een sober design en open ruimtes die creatief teamwork bevorderen houdt, dan is een industriële inrichting écht iets voor jouw kantoor. Deze wereldwijde interieurtrend onderscheidt zich door het gebruik van robuuste materialen en zichtbare bouwkundige elementen; elementen en installaties die in andere interieurstijlen juist aan het zicht onttrokken worden.
Een ander karakteristiek kenmerk van een industrieel interieur zijn wanden die volledig of gedeeltelijk bedekt zijn met bakstenen en doorleefd metselwerk. Laat het interieur voor jouw bedrijf spreken en ontdek de creatieve soberheid van een industriële kantoorinrichting.

Creatieve soberheid van een industrieel interieur

Van recessie naar een wereldwijde trend

De industriële ontwerpstroming is ontwikkeld door artistieke bohémiens in het New York van de jaren ’50. In deze periode verkeerden de Verenigde Staten in een recessie. Een groot aantal fabrieken werd verlaten en bleef onbeheerd achter. Na verloop van tijd vormden kunstenaars de lege gebouwen om tot leefbare studio’s met een industrieel interieur.
Ook vastgoedontwikkelaars ontdekten al snel de enorme potentie van postindustriële gebouwen en benutten de kans om verlaten gebouwen en panden om te toveren tot ‘hippe’ appartementen en kantoren.
De populariteit van de oude, industriële inrichting verspreidde zich vervolgens snel naar andere landen en behoort nu wereldwijd tot één van de belangrijkste trends op interieurgebied.

Industrieel interieur stimuleert de verbeelding

Loftkantoren stimuleren de verbeelding. Het grootste voordeel van postindustriële gebouwen is de enorme ruimte die geboden wordt.
De bijna onbeperkte mogelijkheden van de grote, open vertrekken bieden creativiteit ruim baan, lenen zich uitstekend voor teamwork en zijn ideaal voor taken waarbij samenwerken en communiceren noodzakelijk zijn.
Maar, let op: als je in stilte wilt werken of je wilt concentreren op een bepaalde taak is het van belang hier specifieke zones voor in te richten of afzonderlijke kamers te creëren. Zo bied je elke medewerker de mogelijkheid werkzaamheden in de op dat moment gewenste werkomgeving te verrichten.

Creatieve soberheid van een industrieel interieur
industrieel interieur
Daglicht als belangrijkste stimulans

Daglicht als belangrijkste stimulans

Om een loftkantoor om te toveren tot de ideale werkplek, is het een goed idee om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten.
Licht stimuleert mensen en spoort hen aan de spreekwoordelijke mouwen op te stropen. Industriële lampen met stalen fittingen, die passen bij een industrieel interieur, vormen een treffende aanvulling op natuurlijk licht.
Ook de meubels moeten een tikkeltje ‘sober’ ogen. Details als zwartgeverfde, metalen poten en open elementen tussen bureaus versterken het karakter van de industriële kantooromgeving. Voor wat betreft kleurstellingen zijn wit- en grijstinten de meest passende oplossing, verzacht door accessoires in krachtige kleuren als turquoise, groen en blauw.

Een industriële inrichting met een warm karakter

Door gebruik te maken van poefen, ronde accessoires en lichte banken met natuurlijke stoffen, krijgt zelfs een industrieel interieur een warm karakter. Met name mobiele interieuroplossingen zijn in deze omgeving geschikt voor het organiseren van een korte vergadering of beknopt overleg tussen teams. Voor werkzaamheden die om de nodige creativiteit vragen is het belangrijk plek te bieden aan inspirerende literatuur en een whiteboard, waarop mensen hun ideeën kunnen presenteren.
Wil je meer weten over een industriële kantoorinrichtingen "Working Well"?
Download dan hier het artikel ‘How to create a great office space’ waarin de behoefte van werknemers centraal staat


klik hier

How to create a great office space
Aanmelden nieuwsbrief