Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Akoestische inrichting

Een akoestische inrichting, voor elk doel

Voor het inrichten van een modern kantoor bestaat geen algemeen succesrecept. Net als elk bedrijf, zijn ook de mensen die er werken uniek. En dat geldt ook voor de manier wáárop gewerkt wordt én de verschillende wensen en eisen die medewerkers stellen.
Om een goed beeld te krijgen van een efficiënte moderne kantoorinrichting, de trends op interieurgebied en het beantwoorden van de verschillende behoeften van werknemers, gaat Rohde & Grahl in gesprek met internationale interieurexperts. Welke ontwikkelingen zien zij binnen de markt? En hoe vinden we daar de beste interieuroplossing voor? Deze keer bespreken we het onderwerp ‘Akoestiek op kantoor’.

Akoestiek op kantoor: beperk geluidsoverlast

Hoe ga je goed om met kantoorgeluiden? Wat zijn de voordelen van akoestische panelen en akoestische gordijnen in kantoorruimtes? En waar moet je op letten bij het uitzoeken van deze geluiddempende producten? Joanna Zapała en Adrian Król van Nowy Styl Group zijn gespecialiseerd in het creëren van werkomgevingen waarin geluidsoverlast en geluidshinder tot een minimum beperkt worden.

‘Akoestiek is méér dan geluidsabsorptie’

“Akoestiek is een populair onderwerp. Een onderwerp dat verder gaat dan alleen het absorberen van geluid”, zegt Król, hoofd productinnovatie bij
Nowy Styl Group. “Afhankelijk van de functie van een ruimte, kan het doel verschillen. In vergaderruimtes is het van belang aandacht te besteden aan verstaanbaarheid. Iemand die aan het woord is, wil goed verstaanbaar zijn en begrepen worden. Een akoestische inrichting helpt bij het duidelijk overbrengen van een boodschap. In open ruimtes daarentegen draait het om privacy en het verminderen van geluidsniveaus en geluidsweerkaatsing.”

Akoestiek is méér dan geluidsabsorptie
Oplossingen die functie en design combineren

Oplossingen die functie en design combineren

“Het is bij projecten belangrijk te kiezen voor oplossingen die functionaliteit en design combineren”, vertelt architect Joanna Zapała. “Akoestiek speelt hierbij een grote rol. Als architect kies ik vaak voor oplossingen en producten met goede akoestische eigenschappen in mijn ontwerpen. Door rekening te houden met akoestiek, zijn we in staat het juiste werkklimaat te creëren in de ruimtes die we ontwerpen. Met als resultaat dat er efficiënter gewerkt wordt. Akoestische producten zijn er in verschillende varianten. Denk aan meubels met akoestische wanden en akoestische gordijnen. Stuk voor stuk materialen, die je eenvoudig toe kunt passen in een nieuwe of bestaande kantoorindeling.”

Aanmelden nieuwsbrief