Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

moderne kantoorinrichting

Een modern kantoor: medicijn tegen burn-outs

Minimalisme, eenvoud, ergonomie en functionaliteit. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een modern kantoor. Deze moderne oplossingen en eigentijdse kenmerken zijn in vrijwel elke sector toe te passen door de grote mate van variëteit en vrijwel grenzeloze mogelijkheden.
Welke moderne interieuroplossing je ook kiest, het resultaat is in elk kantoor tastbaar. Het maken van bewuste keuzes, een duidelijke kantoorindeling, flexibele werkplekken en de juiste toepassing van (dag)licht dragen namelijk bij aan het voorkomen van een burn-out.

Duidelijke indeling als blauwdruk voor werkcomfort

Binnen een modern kantoor is een duidelijke indeling van verschillende kantoorzones van fundamenteel belang. Met de juiste indeling creëer je namelijk de beste omstandigheden voor concentratie, communicatie en ontspanning.
Naast open ruimtes is het noodzakelijk om specifieke ruimtes voor vergaderingen - van formele gesprekken in vergaderruimtes, die in grootte verschillen, tot informele ruimtes voor spontane gesprekken - aan te wijzen.
Ook ruimtes die bedoeld zijn om in alle rust geconcentreerd te kunnen werken of gebruikt worden om te brainstormen voor een nieuw project zijn onmisbaar. De ruimteverdeling behoeft lang niet altijd rigoureuze maatregelen. Vaak kan het doel al bereikt worden door het gebruik van lichtgewicht stoelen of telefoonstoelen, die privacy bieden bij het voeren van telefoongesprekken.

phone booth

Hoe herken je een modern kantoor?

Een modern kantoor herken je aan lichte, open werkplekken. Eenvoudige kleurencombinaties hebben de overhand. Denk hierbij aan veel wit in combinatie met lichtgekleurd hout, versterkt door de kleuren van stoffen en accessoires, aangevuld met geometrische, subtiele meubelvormen.
Het moderne kantoor kan ook niet zonder een praktische kantine met een koffieapparaat, waar werknemers kunnen ontspannen en samen kunnen eten. Een gezellige, huiselijke inrichting is aan te raden in deze belangrijke omgeving. De kantine is namelijk de plek bij uitstek voor teambuilding, het verhogen van werkplezier en het voorkomen van een burn-out.

werkplekken afgewisseld met ontspanning

Must-haves in een moderne kantooromgeving

De nadruk wordt in een moderne kantooromgeving specifiek gelegd op ergonomie en functionaliteit.
Bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en stoelen met een verstelbare lendensteun en rugleuning zijn inmiddels de norm in het moderne kantoorinterieur.
Akoestische oplossingen, zoals bureau- en wandpanelen die de werkomstandigheden aanmerkelijk verbeteren, zijn ook een absolute must-have. Passen de oplossingen die toegepast worden in een modern kantoor bij jouw behoeften? Laat Rohde & Grahl je inspireren!

Aanmelden nieuwsbrief