Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Een nieuw kantoor als thuis voor iedereen

Een nieuw kantoor als thuis voor iedereen

De meeste bedrijven die op het punt staan een nieuw kantoor te betrekken of nadenken over een flinke opknapbeurt van de bestaande werkplek, focussen zich binnen dit proces vooral op het kostenplaatje.
De huurvoorwaarden en vaste lasten, het kantoorontwerp, de gewenste kantoormeubelen; hoe lager, hoe beter. Het vinden van de beste balans tussen de kosten en het ideaalbeeld is vaak een bijna onmogelijke opgave. En is de gulden middenweg dan uiteindelijk toch gevonden? Dan moeten we helaas constateren dat bedrijven vergeten zijn de belangrijkste input te verzamelen: de wensen van de werknemers.

De beste oplossing ligt voor het oprapen

Met een op handen zijnde verhuizing of een ingrijpende renovatie, neemt de spanning op de werkvloer toe. De angst voor het onbekende zorgt voor een onzekere sfeer. Door medewerkers, de belangrijkste gebruikers van de kantooromgeving, niet te kennen in de ontwikkeling van een nieuw kantoor neem je een onnodig risico. Zeker als je je daarbij bedenkt dat jouw werknemers verantwoordelijk zijn voor het overgrote deel van de operationele kosten van jouw bedrijf.
Door gebruik te maken van de kennis en praktijkervaring van werknemers
en hen actief te betrekken bij een verbouwing of verhuizing van de kantoorruimte, weet je zeker dat het eindresultaat voor jouw bedrijf
‘next level’ is.

De beste oplossing ligt voor het oprapen

Een nieuw kantoor inrichten begint op de vloer

Werknemers kunnen op verschillende manieren als medeontwerpers betrokken worden bij het proces.
De eerste stap is het houden van een tevredenheidsonderzoek over de huidige werkplek. Zijn werknemers blij met de actuele werksituatie? Welke verbeteringen willen zij graag terugzien in een nieuwe werkomgeving? De antwoorden van dit onderzoek bieden stevig houvast bij het ontwerpen van een nieuw kantoor.
Met de input kan een kantoorindeling ontwikkeld worden, die in grote mate bijdraagt bij het soepeler en efficiënter uitvoeren van taken. En als kers op de taart voelen werknemers zich ook nog eens gehoord én gewaardeerd.

De werkomgeving waar jij en je mensen van dromen

De werkomgeving waar jij en je mensen van dromen

Hoewel steeds meer bedrijven hun personeel inzetten als klankbord, zijn er nog altijd organisaties die deze waardevolle adviezen links laten liggen.
Het gevolg: een nieuw kantoor waarin medewerkers maar moeilijk hun plek kunnen vinden. Soms zijn mensen zelfs zo ontevreden dat zij ervoor kiezen van baan te veranderen.
Door je als bedrijf alleen te richten op de werkomgeving, zonder te luisteren naar de hoofdgebruikers en rekening te houden met de processen op de werkvloer, zijn dit soort ontwikkelingen helaas eerder regel dan uitzondering.

Werkplekinnovatie: vlekkeloos veranderen

ROHDE & GRAHL biedt de beste oplossing voor een allesomvattende aanpak en een vlekkeloze verhuizing: werkplekinnovatie. Dit traject vindt plaats van het allereerste begin tot het einde van de verhuizing of verbouwing en is gebaseerd op verschillende werkplekonderzoeken.
Ook kunnen onze interieurspecialisten een werkplekonderzoek uitvoeren dat op maat van jouw organisatie gesneden is. Waarom dit het overwegen waard is? Omdat voor het doorvoeren van verandering draagvlak nodig is. Mensen moeten overtuigd en gehoord worden om een nieuw kantoor in de toekomst te kunnen omarmen.

Flexibiliteit binnen een werkomgeving

Flexibiliteit is de nieuwe zakelijke realiteit

Niet alleen de omgeving waarin we werken verandert, ook de zakelijke realiteit is aan verandering onderhevig. Vandaag de dag zien we in het bedrijfsleven een overgang van saaie, zich herhalende taken naar creatieve werkzaamheden.
Binnen een wereld waarin de strijd om talent en het behouden van goed personeel een (vaak) lastige opgave is, willen bedrijven mensen aan zich binden door de betrokkenheid van medewerkers te vergroten.
Onder meer door hen flexibiliteit te bieden; in de indeling van ruimte, tijd en de werkplek.
Het doorvoeren van een duurzame bedrijfsvisie binnen een nieuw kantoor is een positief visitekaartje voor een bedrijf en kan tevens helpen een merk te versterken.

Een karaktervol kantoor als cultuurbewaker

Bij het uitvoeren van een werkplekonderzoek nemen we verschillende stappen die aansluiten bij het karakter van jouw bedrijf en de bedrijfscultuur. We bereiden het communicatieproces van de verbouwing of verhuizing voor, betrekken mensen binnen jouw bedrijf bij het project en ondersteunen hen in de verschillende fasen op weg naar een nieuw kantoor.
Door het projectteam en de managers klaar te stomen voor het proces van verhuizen en verbouwen en werknemers helpen zich makkelijk aan te passen aan de nieuwe omgeving, zorgen we voor een positieve houding ten opzichte van de verandering.

Een karaktervol kantoor

Spreek waardering niet alleen uit, maar bewijs het

Zoals je leest is de hulp van een specialist bij het ontwerpen van een nieuw kantoor absoluut geen overbodige luxe. Want hoe goed het kantoorontwerp ook is, het succes van een nieuwe werkomgeving valt of staat met het gevoel en comfort van jouw werknemers.
Zorg jij als werkgever dat jouw personeel in prettige en vooral goede omstandigheden voor je aan de slag kan? Dan geef je een duidelijk signaal af: je waardeert jouw mensen. Tevredenheid over de werkplek vergroot het gevoel van verbondenheid en de productiviteit binnen een organisatie.
Zoals Nigel Oselund, medeoprichter van Workplace Consulting Organisation, stelt: “Als wij verandering niet onder controle hebben, controleert verandering ons.”

Aanmelden nieuwsbrief