Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur voor jouw kantoor

Heb je ooit weleens een kop koffie gedronken in een kantoor met een Scandinavisch interieur?
Zo niet, dan krijg je nu de kans om je even in zo’n rustgevende omgeving te wanen. We nemen je mee in deze uitdagende interieurtrend en laten je zien waarom deze specifieke kleuren en meubelkeuzes perfect passen binnen jouw organisatie.

Agnieszka Niedzielska, Werkplekplanning Manager

functioneel, helder, open en warm

Functioneel, helder, open en warm

De karakteristieke kenmerken van de Scandinavische stijl zijn functionaliteit, heldere en open ruimtes en warme kleuren, die een positief effect hebben op het welzijn van mensen.
Verlichting speelt een belangrijke rol. Zelfs als er onvoldoende toegang tot natuurlijk licht is, wordt deze verzorgd door geschikte en vriendelijke kunstmatige verlichting.
Perfect geplande zones verzekeren comfortabel werken in verschillende omstandigheden; van teamvergaderingen aan hoge tafels tot ruimtes waar in opperste concentratie gewerkt kan worden.
Scandinavisch interieur is bovenal praktisch; er is geen sprake van toeval, élke oplossing is gerechtvaardigd binnen een Scandinavisch design.

‘Hygge’: het nieuwe recept voor geluk en knusheid

In een Scandinavisch interieur speelt de ‘Hygge-filosofie’ een hoofdrol.
‘Hygge’ is de Deense variant voor Nederlandse begrippen als gezelligheid en knusheid. Een term die ook in Zweden beschouwd wordt als een belangrijke uitdrukking voor het gevoel van ‘thuis’ of een fijne sfeer.
Dit geluksrecept voor het creëren van een warme, vriendelijke atmosfeer - om in te wonen, werken én om je heen - gaat uit van een simpel, ogenschijnlijk eenvoudig design.
Natuurlijke materialen en aardetinten als beige, bruin en grijs worden perfect gemengd met pastelkleuren als roze of blauw, die de kleur van de hemel oproepen. Kantoren met een Scandinavische inrichting die ‘hygge’ omarmen en uitstralen zijn warm en gezellig. Zachte en natuurlijke stoffen domineren; katoen, wolvilt, expressieve weefsels en accessoires als kussens, poefen en dekens roepen een knus, huiselijk gevoel op.

Hygge, het nieuwe recept voor geluk en knusheid
scandinavisch interieur voor jouw kantoor
De natuur domineert

De natuur domineert in een Scandinavisch interieur

Het belangrijkste doel van een kantooromgeving is natuurlijk niet alleen het geven van een prettig gevoel. Er moet ook gewerkt worden.
Volledig in lijn met de gedachte achter een Scandinavisch interieur, wordt in deze stijl de nadruk gelegd op een comfortabele werkplek.
Klassieke open ruimtes waarbij bureaus in rijen zijn gerangschikt, maken plaats voor losse, verhoogde bureaus, kasten en opbergmeubelen of akoestische wanden. In hoogte verstelbare bureaus en stoelen - met een stoffen rugleuning - zijn een absolute ‘must-have’ in een Scandinavisch design.
Natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout, domineren het interieur. Ook metaal zien we terug, bijvoorbeeld in basis van stoelen of tafelpoten.
Vaak is het metaal zwart of wit geverfd, glanzend chroom is absoluut níet op z’n plek in deze inrichting. Ook worden steeds vaker monochromatische, zuivere kleurcombinaties gebruikt.

Een positief effect op welzijn, werk en rust

De combinatie van subtiele, harmonieuze schoonheid en functionaliteit creëert een sfeer die een positief effect heeft op het welzijn van gebruikers, wat bevorderlijk is voor zowel werk als rust.
Dit alles maakt dat een Scandinavisch interieur, hoewel modieus en op grote schaal gebruikt in het interieurontwerp van de afgelopen jaren, nog steeds één van de dominante interieurtrends is. Oók in de inrichting van kantoorruimtes.
Wil je meer weten over de voordelen van een Scandinavisch design en "Working Well"? Download dan hier het artikel ‘How to create an office’ waarin de behoefte van werknemers centraal staat.


klik hier

How to create a great office space
Aanmelden nieuwsbrief