Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Een goed design ervaar je

‘Goed design zie je niet, maar erváár je’

Een goed ontwerp betekent meer dan iets dat alleen mooi is om te zien. Véél meer.
Belangrijker is dat meubels en alledaagse gebruiksvoorwerpen vooral functioneel zijn. Ontwerpers zijn artiesten die zichzelf uiten en hun creatieve kunsten vertonen in de vorm van producten, maar tegelijkertijd moeten binnen het schitterende design ook ruimte gezien en geboden worden aan de behoeften van de gebruikers, de mens.
Wij laten de specialisten aan het woord. Maak kennis met onze ontwerpers en hun visie op goed design

De motiverende kracht van schoonheid

Mensen zijn gevoelig voor schoonheid. Tijdens een bezoek aan een kunstgalerie bewonderen we de perfecte vormen van sculpturen, de unieke compositie van schilderijen en het spel tussen licht en schaduw.
Voelen we alleen de behoefte om op te gaan in kunst ná een werkdag? Absoluut niet! Het liefst worden we de hele dag omringd door prachtige objecten.
Dit geldt zowel voor het interieur in onze eigen woning, als in de werkomgeving. Hoe kun je het kantoor mooi indelen? Welke meubels en accessoires zoek je uit om er zeker van te zijn dat jouw werknemers zich goed voelen en efficiënt werken? En voor welke kleuren kies je?

Motiverende kracht van schoonheid

Het zijn de details die het verschil maken

Een goed ontwerp is meer dan een mooi aanzicht. Maar hoe herken en beantwoord je als designer de behoeften van de mensen die hier dagelijks gebruik van maken? Hoe bepaal je op de juiste manier de projectdoelen? Met welke factoren moet je rekening houden?
Hoe kun je accessoires ontwerpen, die gebruikers helpen hun werkplek opgeruimd en schoon te houden? En hoe ondersteun je medewerkers bij het succesvol en effectief uitvoeren van hun dagelijkse taken?
Als we ons concentreren op een belangrijk onderwerp, dan zit het geheim in de details.

Het zijn de details die het verschil maken

Design moet mooi, maar vooral comfortabel zijn

Met mooi en functioneel meubilair alleen kom je er niet. Stoelen, banken en meubelsystemen moeten ook comfortabel zijn. In een goed ontwerp wordt ook rekening gehouden met de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Rugpijn en de onophoudelijke zoektocht naar een prettige houding helpen werknemers niet bij het behouden van hun concentratie.
Maar welke meubeloplossing moet je kiezen uit dat enorme, uitgebreide aanbod op de markt? Hoe maak je een verdeling van zones, bedoeld voor communiceren, concentreren en ontspannen en zorg je ervoor dat deze ruimtes op de juiste manier functioneren? En hoe zorg je voor je werknemers, bied je hen de perfecte werkomgeving en schep je de beste voorwaarden om goed te functioneren?

Ben je op zoek naar de juiste kantoorindeling en ben je benieuwd hoe jouw werkomgeving een belangrijke voorwaarde is voor het bereiken van een ‘flow’?
De antwoorden op al deze vragen vind je in het ‘Flow at Work’-rapport.

Een kantoorindeling met een goede flow

Een kantoorindeling met een goede flow

Design van de hoogste kwaliteit doet mensen goed.
Het draagt bij aan een verhoogd concentratieniveau, met als gevolg dat zij in een ‘flow’ komen; een staat van maximale concentratie op een taak, die efficiëntie en positieve energie aanwakkert.
Mooie interieurs stimuleren ook de creativiteit en vergroten motivatie en betrokkenheid; nóg meer reden om te kiezen voor weldoordachte oplossingen in kantoren.

De optimale werkomgeving

‘De optimale werkomgeving is een omgeving die bijdraagt aan het bereiken van een ‘flow’.
Het kantoor moet een plek zijn waarin werknemers zich volledig kunnen concentreren op een taak, direct feedback ontvangen middels effectieve communicatie en kunnen bouwen op efficiënte samenwerking met collega’s om als team in een ‘flow’ te komen.
Ook moet een interieur voor een positieve sfeer op de werkvloer zorgen, zodat werkstress wordt geminimaliseerd en het eigenaarschap van werknemers met de taken die zij op zich nemen vergroot wordt’.

Ewelina Solecka
Werkplekonderzoek- en ontwikkelingsconsulent

Modulair kantoor: de kracht van het combineren

De manier van werken verandert. Het aantal werknemers bij een bedrijf fluctueert of het hoofdkantoor verandert van locatie. Dit alles leidt tot nieuwe uitdagingen op het gebied van het creëren van een moderne werkomgeving, die de werkelijke behoeften van mensen beantwoordt.
Kan de indeling van een kantoor deze veranderingen bijbenen? Hoe krijgt een organisatie de kans om een kantooromgeving flexibel te veranderen?
Het antwoord is een systeem dat eenvoudig kan worden aangepast aan veranderde wensen of verschillende behoeften; niet voor niets groeit het modulaire systeem in rap tempo uit tot een karakteristiek onderdeel van kantoormeubilair.

Zorgdragen voor de gebruikers

‘Modulariteit is, naar mijn mening, een zeer gebruikersvriendelijk kenmerk. Vooral omdat deze systemen meer en betere mogelijkheden bieden om producten te gebruiken op het moment dat, vaak onvoorspelbare,
behoeften ontstaan.
Deze veelzijdige systemen vergroten de functionaliteit van het product’.

Mac Stopa
Designer van de Hexa-, Tauko- en Tapa-systemen

Zorgdragen voor de gebruiker
Flexibele kantoormeubelen die meegroeien

Flexibele kantoormeubelen die meegroeien

‘Meer en meer bedrijven leiden een nomadenbestaan.
Dit betekent dat zij regelmatig naar nieuwe locaties verhuizen of de bestaande kantoorruimte opnieuw indelen om aan nieuwe eisen te voldoen. Juist daarom is het van belang dat kantoormeubelen eenvoudig aangepast kunnen worden’.

Hilary Birkbeck
Designer van Tepee

De groeiende trend van het thuiskantoor

Ondanks het feit dat mensen gemiddeld zo’n veertig uur per week doorbrengen op hun werk, bestaat de inrichting van het merendeel van de kantoren uit onderdrukte kleuren, scherpe randen en kunstmatige materialen.
Juist doordat het ‘werkdecor’ een enorme invloed heeft op ons welzijn, is de trend van het thuiskantoor in de afgelopen jaren enorm populair geworden.
Volgens deze trend moeten we onze kantoren inrichten en aankleden met accessoires, die we ook terugzien in het thuisinterieur. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels, vloerlampen, gordijnen, (foto)behang en schilderijen.

De warme sfeer van thuis

‘Tussen accessoires, meubels en producten voor thuis en voor op kantoor ligt een denkbeeldige grens. Wij zijn ervan overtuigd dat sommige van deze artikelen prima passen in beide omgevingen.
Dit wordt bereikt door het product aan te passen aan de gebruiker, niet aan het interieur. Bovenal telt dat het gebruik van de materialen en afwerkingen die we vaak associëren met ‘thuis’ het kantoor een warme, vriendelijke uitstraling geven’.

Jan Wertel en Gernot Oberfell
WertelOberfell

De warme sfeer van thuis

Goed design zie je niet, maar ervaar je

‘Zoals de wereldberoemde Duitse ontwerper Lucas Burckhardt al zei: een goed design is iets dat je niet ziet, het is een onzichtbaar gegeven. Het is simpelweg het genot van het gebruiken van een product.
Als je moeite hebt met het gebruiken van een stoel of een bureau, dan is het ontwerp niet goed.
Het is heel belangrijk dat dingen werken, ze zijn immers bedoeld om jouw leven - op diverse niveaus - makkelijker te maken. Design kan functioneel of esthetisch zijn of je alleen plezier geven. Design is altijd sensueel’.

Frank Zierenberg
iF Design Award

We know how to Make Your Space

Designers uit alle delen van de wereld

ROHDE & GRAHL werkt samen met uitstekende designers uit verschillende landen, die erin slagen artistieke vrijheid moeiteloos te combineren met een gespecialiseerde kennis van industrieel en zakelijk design.
We waarderen hun betrokkenheid en oog voor het welzijn en de behoeften van de eindgebruiker.
Om er zeker van te zijn dat onze kantoormeubelen nog beter aan de eisen van moderne kantoren voldoen, gebruiken we onze kennis om de ontwerpers te ondersteunen. Gedurende het gehele ontwerpproces staan we elkaar bij. De resultaten en effecten van ons werk zijn zichtbaar. Niet alleen door de duizenden tevreden gebruikers op de werkvloer, maar ook door de diverse prestigieuze design-awards die onze producten in de wacht hebben gesleept.

Durf, innovatie, comfort en topkwaliteit

Voor ROHDE & GRAHL ontstaat schoonheid niet alleen door esthetische vormen, maar ook door durf en innovatie. Verregaande, innovatieve functionaliteit, comfort en topkwaliteit; dat zijn de karaktereigenschappen van onze kantoormeubelen.
Het bereiken van dit doel vraagt om hard werken, een duidelijke visie en specifieke kennis van de vele designers, onderzoekers en experts op het gebied van het inrichten en indelen van werkplekken en de getalenteerde handen en geest van vakmannen.
Met onze ruime ervaring en onophoudelijke passie van onze eigen Design Studio, creëren we passende maatoplossingen voor verschillende functionele kantoorruimtes en kantooromgevingen.

Aanmelden nieuwsbrief