Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Airconditioning op kantoor

Het bedrijfsrestaurant: een onmisbaar ingrediënt

Heb je ooit in een kantoor gewerkt waar de kantine of keuken te klein was?
De eindeloze rijen voor de magnetron of de koffieautomaat, een tekort aan zitplekken aan de lunchtafel;
veel kantoormedewerkers zien hun lunchpauze dagelijks in rook opgaan. Die kleine, donkere bedrijfskantine of keukenruimte met één tafeltje moest voldoende zijn voor de hele afdeling, maar de realiteit laat een totaal ander beeld zien.

Doelgerichter presteren door een fijne pauze

Een te kleine bedrijfskantine of keukenruimte is één van de meest voorkomende problemen waar medewerkers in hedendaagse kantoren dagelijks mee te maken hebben.
Een goede, ruime kantine lijkt misschien een onbeduidend detail en niet de moeite om kostbare ruimte aan te ‘verspillen’; maar is dat ook echt zo?
We brengen dagelijks op z’n minst acht uur door op kantoor. Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij de invloed van een lege maag op de productiviteit van medewerkers. Door goed, regelmatig én gezond te eten, presteer je doelgerichter. Vergeet daarnaast ook niet voldoende water te drinken om je hersenen van de nodige brandstof te voorzien.

Velen zitten in de maag met de bedrijfskantine

Uit ons onderzoek onder acht bedrijven en organisaties blijkt helaas dat de grootte - of juist het gebrek hieraan - van sociale ruimtes, zoals de bedrijfskantine, voor 33,5 procent van de medewerkers die werkzaam zijn in deze kantoren een dagelijks struikelblok is.
Als gevolg lunchen sommige collega’s aan hun bureau, waardoor het hele kantoor naar eten ruikt, terwijl anderen ervoor kiezen om buiten de deur te lunchen. Alleen is het dichtstbijzijnde restaurant een flink eind uit de buurt gevestigd, waardoor een lunchpauze al snel een uur in beslag neemt.
En daar zitten collega’s en jijzelf als werkgever weer mee in hun maag.

Neem al in de ontwerpfase een kijkje in de keuken

Tijdens de ontwerpfase en bij het maken van een indeling van de kantoorruimte is het de moeite waard om stil te staan bij de locatie van de bedrijfskantine. Maar, ook in bestaande kantooromgevingen is het vaak mogelijk de kantine uit te breiden of aantrekkelijker te maken, zónder dat hiervoor de hoofdprijs betaald hoeft te worden.
Wil je meer weten over de problemen met bedrijfskantines en sociale ruimtes of andere veelvoorkomende klachten van medewerkers en "Working Well"? Download dan hier het artikel ‘How to create an office’ waarin de behoefte van werknemers centraal staat.


klik hier

How to create a great office space
Aanmelden nieuwsbrief