Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Goede kantoorverlichting als arbeidsvitamine

Hoewel werknemers statistisch gezien vaker klagen over geluidsoverlast op kantoor, blijkt dit niet de belangrijkste oorzaak voor een verlaagde werkefficiëntie. De kantoorverlichting heeft een veel grotere impact op de productiviteit van jouw medewerkers.
Probeer deze vraag maar eens te beantwoorden: zou jij willen werken in een kantoor zonder ramen?

Vitamine D

Vitamine D vergroot plezier én productiviteit

Mensen die tijdens hun werkdag voornamelijk achter de computer zitten, klagen vaak over het daglicht dat reflecteert in het beeldscherm.
Dat is de reden dat, zelfs als buiten de zon schijnt, ICT-afdelingen over het algemeen de gordijnen of zonwering grotendeels sluiten en er in een halfduistere kantooromgeving gewerkt wordt.
Kun je het je voorstellen dat je dagelijks in deze omstandigheden werkt, zonder de mogelijkheid om uit het raam te kijken en verstoken bent van natuurlijk licht? In de zomer is dit nog niet eens zo’n groot probleem.
Aan het einde van de werkdag verruil je de kunstmatige kantoorverlichting voor een portie vitamine D en heb je nog alle tijd om van het fijne weer te genieten. Maar hoe zit dat in de wintermaanden?

Kantoorverlichting: voorkom klachten en
blijf alert

Zonlicht is van invloed op onze biologische klok. Een gebrek aan zonlicht kan voor een verstoring van het dagritme zorgen en, uiteindelijk, slapeloosheid of blijvende vermoeidheid tot gevolg hebben. En deze klachten zijn op hun beurt aanzienlijk van invloed op de productiviteit van werknemers.
Doordat kunstmatige verlichting het natuurlijke ritme van de mens verstoort, is het dus van het grootste belang om het onderdeel kantoorverlichting hoog op de agenda te zetten. Zodat iedereen fris, fit en geconcentreerd profiteert van een prettige, comfortabele werkomgeving.

Kantoorverlichting

De specialist kent de kracht van licht op kantoor

Bij het ontwerpen van een kantoor, is het de moeite waard om te vertrouwen en te bouwen op de kennis van specialisten, zoals architecten en interieurontwerpers. Voor hen speelt natuurlijke verlichting en kunstmatige kantoorverlichting een absolute hoofdrol bij het inrichten van een kantoor of interieur. Deze waardevolle kennis helpt je om situaties te vermijden waarbij het licht op kantoor onvoldoende is of voor klachten zorgt.

Wil je meer weten over verlichting op kantoor en "Working Well"?
Download dan hier het artikel ‘How to create an office’ waarin de behoefte van werknemers centraal staat


klik hier

How to create a great office space
Aanmelden nieuwsbrief