Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Linkup: gescheiden en toch samen

LinkUP: gescheiden en tóch samen

Cosima Kaye gebruikte het LinkUP-loungemeubel op verrassende en ongewone wijze om een rustig toevluchtsoord te creëren in de drukte en het rumoer van het alledaagse kantoor.
Bekijk onze video over de artistieke kantooroplossing ‘Séparé Ensemble’ (‘Samen Gescheiden’) en ontdek waarom dit design wereldwijd buitengewoon enthousiast is ontvangen.


Creatief zitten en loungen op kantoor

Cosima Kaye is de bedenker en het creatieve brein achter de Franse interieuropstelling ‘Séparé Ensemble’.
In deze opstelling neemt het LinkUP-loungemeubel van Rohde & Grahl een centrale plek in. Kaye, werkzaam bij de Freeters Group, koos voor een unieke schelpvorm. Over het hoe en waarom, vertelt zij in een interview met Rohde & Grahl..

Creatief zitten en loungen

‘Een schelpvorm, waarom niet?!’

“De schelpvorm was geen keuze die eenvoudig tot stand kwam”, legt Kaye uit. “In eerste instantie had ik andere ideeën in mijn hoofd. Ik begon met het ontwikkelen van een overkapping. Toen ik eenmaal klaar was, overviel me plots het idee dat ik de overkapping door kon trekken tot op de vloer om zo een aparte ‘kamer in een kamer’ te ontwikkelen. Dus eigenlijk was het meer een prototype – een soort van eerst doen, dan denken. Bouwen door te doen, het is een nieuwe ervaring voor mij.”

Linkup

Zijn loungezones in het kantoor een must?

Steeds meer kantoren bieden volop ruimte voor ontspanning.
Een gezellig, knus bedrijfsrestaurant, ruimtes waar je je even helemaal op kunt laden voordat je verdergaat met die ingewikkelde klus of plekken waar creativiteit voor het oprapen ligt.
Is Kaye ook van mening dat mensen in een kantoor behoefte hebben aan een ‘loungeruimte’? “Absoluut! Tegenwoordig zijn kantoren heel open, je hebt op elk moment van de dag andere mensen om je heen. Ik denk dat het heel fijn is als je een plek hebt waar je jezelf even terug kunt trekken om van een rustmoment te genieten.”

Hoe gebruik je LinkUP in jouw kantoor?

De kleine ‘loungehut’ geeft iedereen een eigen plek, op elk moment van de dag. Een rustig hoekje om even te ontsnappen en de batterij op te laden.
“Ook kun je de opstelling uit elkaar halen. Door de schelpvorm los te maken creëer je een grote ruimte, waar je in kunt zitten. Alleen, maar ook samen. Dan is het niet langer alleen jouw ‘kamer’. Daarom heet dit design ‘Séparé Ensemble’, oftewel ‘Samen Gescheiden’.”
De LinkUP-meubelen komen voornamelijk goed tot hun recht in de loungeruimtes of een ontspanningszone binnen het kantoor.

Linkup
Linkup

LinkUP: waar de beste ideeën geboren worden

De LinkUP-collectie bestaat uit fauteuils en chaise longues met een afneembaar kussen. De elementen worden gekenmerkt door een lichte, eenvoudige vorm en bieden talloze opties om volop te variëren.
De zachte materialen en vullingen versterken het gevoel van ontspanning en maken de LinkUP-meubelen een prima plek voor informele gesprekken. Een plek waar de beste ideeën geboren worden.

Aanmelden nieuwsbrief