Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Tepee: isoleer je van alle prikkels

Tepee: sluit jezelf af van prikkels

Lawaai, aanhoudende drukte, zoemende mobiele apparaten, luide gesprekken en knipperende vensters op onze computerschermen. In een modern kantoor worden we door tal van prikkels afgeleid. Prikkels die onze concentratie verstoren en efficiënt werken in de weg staan.
Soms hebben we oplossingen nodig, die je helpen jezelf af te sluiten voor wat er in je omgeving gebeurt. Echter, het is niet altijd mogelijk voldoende ruimtes waarin je je kunt afzonderen of een ruime bibliotheek waar iedereen geconcentreerd kan werken te creëren binnen het kantoorontwerp.
In dergelijke gevallen blijkt het implementeren van oplossingen in open ruimtes erg nuttig. En dat is precies waar de functionele tepee work-systemen je alle vrijheid geven om je af te zonderen.

Vrijheid in indeling

tepee, ontworpen door de Britse ontwerper Hilary Birkbeck, verhoogt niet alleen de functionaliteit van het kantoor, ook de unieke look is een verrijking voor elke kantoorinrichting. Het modulaire systeem biedt vrijwel onbeperkte mogelijkheden op het gebied van samenstelling en kantooroplossingen voor individuele werkplekken en werkplekken die bedoeld zijn voor werken in teamverband.
De panelen, gemaakt van thermogevormd vilt dat bestaat uit een houten structuur, zijn de meest in het oog springende elementen van dit systeem. Hoewel de panelen iets weg hebben van golvende dakplaten, zijn ze gemaakt van geperst vilt dat prettig aanvoelt. Wat nog belangrijker is: de wanden zijn licht, eenvoudig te monteren en beschikbaar in vele soorten en maten, waardoor je in een handomdraai verschillende opstellingen kunt realiseren.


Voor individueel werken en vergaderingen

De wanden kunnen gebruikt worden om banken, bureaus en tafels te omringen, waarmee vergaderzones en werkplekken voor individuele werkzaamheden en groepsopdrachten worden afgescheiden.
De hoge panelen in combinatie met de sofa’s uit de tepee-collectie vormen een ideale plek voor snel overleg en diepgaande discussies.
De visuele isolatie van deze omgeving verhoogt het concentratieniveau en de werkefficiëntie van werknemers. De lagere panelen zijn daarentegen decoratief en dragen bij aan het creëren van een samenhangende omgeving, inclusief de entree en zones om in te ontspannen.

Tepee werkplek

Een kantoor met het gevoel van thuis

De eenvoudige banken en sofa’s bieden de gebruiker veel comfort en verwijzen naar de ontwerptrend van het ‘thuiskantoor’. De houten elementen, zoals rondhoekige poten, dragen bij aan de vriendelijke, huiselijke sfeer en geven zachtheid en charme aan de meubelen.
De functionaliteit van de tepee-systemen wordt versterkt door de ingebouwde tafels, die naast de sofa’s zijn geïnstalleerd. Deze tafels zijn zowel verkrijgbaar in vrijstaande vierkante en rechthoekige uitvoeringen.
De wanden van de tepee work-lijn kunnen worden uitgerust met een werktafel (met of zonder mediapoorten) die op hoogte is gemonteerd, zodat gebruikers zowel zittend als staand kunnen werken.
Bovendien zijn de wanden goed te combineren met bureaus van andere ontwerplijnen, zoals levitate.

Tepee: ontvangstruimte

Uit bezorgdheid voor het milieu

Het materiaal waar de tepee-panelen van zijn gemaakt, is opmerkelijk te noemen. Het thermogevormde vilt wordt geproduceerd van gerecyclede PET-flessen. Door een nieuwe bestemming te vinden voor deze grondstof, dragen we bij aan het behouden van onze natuurlijke omgeving.
Een visie die past bij de ambities van veel verschillende bedrijven, die ernaar streven het milieu te beschermen.
De sofa’s kunnen worden bekleed met scheerwol. Deze natuurlijke, wollen stoffen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kunnen worden aangepast naar elke interieurwens en -omgeving.
Het opvallende design, de zachte lijnen en de natuurlijke, milieuvriendelijke materialen van het tepee-interieursysteem, stellen werkgevers in staat verschillende ecologische en gebruiksvriendelijke werkomgevingen voor hun werknemers te creëren. En wanneer de behoefte daar is, kan de inrichting snel en gemakkelijk gewijzigd worden.

Een praktische rol binnen een nomadenbestaan

“Het kantoor is tegenwoordig een nomadische omgeving en ook bedrijven leiden een nomadenbestaan. In plaats van een bedrijfsgebouw te kopen, huren bedrijven tegenwoordig hun kantoren en zijn zij niet langer van plan te investeren in de infrastructuur van een gebouw.
Ze willen in staat zijn hun product of werkomgeving in een kantoor onder te brengen, zodat het bedrijf de kantoorruimte kan benutten. En als een bedrijf wil verhuizen, kan het dat gemakkelijk doen.”

“Dit betekent dat kantoormeubelen en kantoorinterieur losse producten moeten zijn, die eenvoudig van het ene naar het andere kantoor verplaatst kunnen worden of zelfs binnen dezelfde ruimte in een andere vorm opnieuw een belangrijke, praktische rol vervullen.
De tepee-producten zijn echt omgevings- én milieugericht. Met alle meubels die we maken definiëren we kamers, werkruimtes en werkomgevingen.”

Hilary Birkbeck, tepee-ontwerper

Tepee
Aanmelden nieuwsbrief