Alles over inspiratie

Alles over inspiratie

Zitten of staan?

Zit-sta-bureaus: zittend of staand werken

Werkgevers zijn zich er steeds meer van bewust dat de gezondheid en het welzijn van werknemers net zo waardevol is als de competenties, kwalificaties, talenkennis en tijd van hun personeel.
Aangezien de werkomgeving een aanzienlijke invloed heeft op de gezondheid van mensen, is het noodzakelijk na te denken over hoe een kantoor op de juiste manier wordt ingericht en uitgerust.
Een onmisbare toevoeging voor een bewuste kantooromgeving zijn zit-sta-bureaus

De negatieve gevolgen van zittend gedrag

Eén van de factoren die het meest schadelijk is voor de gezondheid van mensen is een sedentaire levensstijl; oftewel zittend gedrag. Specialisten waarschuwen dat een zittende (sedentaire) houding vasculaire en metabole ziekten kan veroorzaken. Sterker nog, als mensen niet voldoende bewegen worden zij snel dikker, waardoor gewrichten en botten onder druk worden gezet [1].
Een veelvoorkomende klacht is pijn in de wervelkolom en onderrug, wat zeer vervelend kan zijn en werknemers ervan weerhoudt efficiënt te werken. Ook vergroot een gebrek aan lichaamsbeweging het stressniveau, wat eveneens klachten en (gevaarlijke) ziektes veroorzaakt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om het werkcomfort aanzienlijk te verbeteren: zit-sta-bureaus.

Ontdek de zit-sta-bureaus van Rohde & Grahl

De zit-sta-bureaus geven werknemers de mogelijkheid hun lichaamspositie vaker te veranderen, ongeacht het soort taken dat zij op een bepaald moment uitvoeren. De bureaus verschillen van elkaar op het gebied van aanpassingsmogelijkheden en functionaliteit.
We moedigen je van harte aan om de oplossingen die wij bieden te ontdekken en te kiezen voor de variant die het best past bij zittend en staand werken voor jou en binnen jouw organisatie.

design: Play & Work

In hoogte verstelbare zit-sta-bureaus en werkstations zijn specifieke elementen van de met een Red Dot Design Award bekroonde play&work-lijn, die ontworpen is door de Duitse ontwerpstudio WertelOberfell.
De meest karakteristieke kenmerken van het systeem zijn de unieke ronde poten, metalen en gestoffeerde panelen en accessoires, die verwijzen naar de Bauhaus-stijl. De panelen kunnen worden uitgerust met een volledig assortiment aan functionele en kleurrijke accessoires, zoals een potlooddoos, binderplank, magnetische borden en een koptelefoonhouder.
Al deze details voegen een uitzonderlijk karakter toe aan elk interieur en creëren een vriendelijke werkomgeving.

Play & Work

Eenvoudig handmatig of elektrisch verstellen

De hoogte van de play&work-bureaus kan handmatig - met behulp van een ratelsysteem of een slinger - of elektrisch worden aangepast. Bij handmatige afstelling met een ratelsysteem is het hoogtebereik 650-890 mm, met een slinger 650-1050 mm. De zit-sta-bureaus die elektrisch afgesteld worden hebben een hoogtebereik tot 1300 mm.
Het is mogelijk om de afstelling van de bureaublad van het werkstation elektrisch of handmatig (met een slinger) aan te passen. Het hoogtebereik is gelijk aan de andere veelzijdige bureaus.
Het verticale en horizontale kabelbeheer, een belangrijk element van het play&work-systeem, is gemaakt van Blazer- en Synergy-materialen en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Dit zorgt voor een nette en opgeruimde werkomgeving en geeft het interieur een esthetische look.

in de strijd om de rust

functionaliteit: Xio Motion

De zit-sta-bureaus van de xio motion-collectie zijn er in vier varianten, die verschillen in hoogtebereik en naar wens kunnen worden afgesteld met: een ratelsysteem (650-880 mm), een slinger (650-990 mm), pneumatisch (700-1200) en elektrisch (650-1300 mm).
Om de functionaliteit van een werkstation te vergroten, is het mogelijk de panelen van de bureaus te voorzien van een aluminium frame en een gestoffeerde vulling. Een handige aan de panelen bevestigde strip, geeft werknemers de ruimte accessoires te monteren en hun werkstation tot in perfectie in te delen. Zo is er onder meer plek voor een beugel voor het computerscherm, een potlooddoos, ledlampen en opbergruimte voor documenten.

Esthetisch aantrekkelijke en verantwoorde bureaus

De onderpanelen van de xio motion-bureaus zijn ook verkrijgbaar in esthetisch aantrekkelijke metalen en glazen uitvoeringen. Deze varianten worden veelvuldig gebruikt voor vrijstaande zit-sta-bureaus, bijvoorbeeld als werkplek van een leidinggevende.
Een andere interessante oplossing die deze lijn biedt is een onder het bureaublad bevestigde lade, die met of zonder slot wordt geleverd.
De xio motion-collectie biedt tevens een breed scala aan oplossingen om de plaatsing van kabels te vergemakkelijken, zoals een kabelgoot (draaibaar of dubbelzijdig geopend), een flexibele kabelsok (met magneetband bevestigd aan het vaste gedeelte van de bureaukolom), vijf verschillende typen kabeluitgangen en de Netbox Focus-mediapoort.

Ergonomisch en economisch: e-Model

Het idee achter het e-Model-bureau is het creëren van een ergonomisch werkstation dat kosteneffectief werkt voor bedrijven.
Dit zit-sta-bureau is een eenvoudige en volledig functionele oplossing voor ergonomisch werken en is verkrijgbaar met een vast of uitschuifbaar platform. Het bureautype met het vaste frame kan handmatig met een slinger (in het bereik 630-980 mm) of elektrisch (630-980 mm) versteld worden.
De hoogte van het bureaublad met het uitschuifbare platform kan met een elektronisch bedieningspaneel worden afgesteld (620-1280 mm). In dit geval is het bureaublad leverbaar in een breedte van 1200 tot 2000 mm, afhankelijk van jouw voorkeur en de beschikbare ruimte.

eModel

Indien nodig kan het bureaublad eenvoudig vervangen worden, zonder dat de aanschaf van een nieuw voetstuk nodig is. De bedrading wordt onder fabrieksomstandigheden aangelegd.
Een ander voordeel van deze zit-sta-bureaus is de compactheid. Gestoffeerde panelen en scharnierende metalen kabelgoten zijn de perfecte aanvulling op de e-Model-lijn.

Dit artikel is eerder verschenen in het magazine ‘Up^Stream’ (februari 2018)

[1] ‘Gevolgen van staande arbeid - zit u met een indruk?’ (Habuz, M. (2015)

Aanmelden nieuwsbrief