arc18 nominaties rohde grahl header 2

De Nominaties ARC18 Meubel Award zijn bekend

02-10-2018

De jury, onder leiding van Richard Hutten, heeft de nominaties voor de ARC18 Meubel Award bekend gemaakt. Respectievelijk het Pauzelandschap van Man&Paard, Corten van Micelle Janssen en Stool van Studio van der Grift zijn genomineerd.

De drie nominaties zijn uit 37 inzendingen geselecteerd. De winnaar zal bekend worden gemaakt op 22 november tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC18 Awards in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

arc18 nominaties rohde grahl slider pauzelandschap
arc18 nominaties rohde grahl slider pauzelandschap
arc18 nominaties rohde grahl slider corton
arc18 nominaties rohde grahl slider stool

Man&Paard - Pauzelandschap
In de dynamische (werk)omgeving van vandaag is behoefte aan een plek voor ontspanning. Een rustruimte tussen werkplek,vergaderplek en (t)huis. Een ‘third place’ op kantoor, school, bibliotheek of openbare ruimte. Man&paard creëert met eenvoudige middelen het Pauzelandschap: een comfortabele ontspanningsruimte tussen werkplek, vergaderplek en (t)huis.

Michelle Janssen - Corten
Corten is een milieuvriendelijke designstoel ontworpen door Michelle Janssen. De stoel is gemaakt van transportbanden, die anders op de afvalberg belanden. Om het ecologische aspect integraal te benaderen houdt het productieproces rekening met snijafval en transportkosten.

Studio van der Grift - Stool
Stool biedt een multifunctioneel werk/zit object, dat naar alle ruimtes en toepassingen is aan te passen. Het systeem blijft flexibel en kan dus meegroeien met veranderende wensen. De onderdelen van stool kunnen vervaardigd worden uit gerecyclede onderdelen van de kantoormarkt en zijn eenvoudig weer te ontleden.

De jury van de ARC18 Meubel Award bestaat uit voorzitter Richard Hutten van Richard Hutten Studio,
Tamara van der Valk van cepezedinterieur, Jasper Blum van Colliers, Frank van der Winkel van Casala en
secretaris Marieke Giele van de Architect.

ARC Meubel Award is een initiatief van de Architect in samenwerking met ROHDE & GRAHL en Oniro.
Met ARC streeft de Architect ernaar om het ontwerpvak in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken. Lees meer op www.arc-awards.nl.

Aanmelden nieuwsbrief