arc17 rohde grahl meubelaward header 2

Mecanoo wint de ARC17 Meubel Award voor de HUBB.

01-12-2017

De jury prijst de manier waarop het ontwerp inspeelt op een flexibel ruimtegebruik. Daarmee beantwoordt het meubel met een simpel systeem aan de behoeften van gebruikers in de veranderende werkomgeving

arc17 architectenprijs rohde grahl winnaar 2017
arc17 architectenprijs rohde grahl winnaar 2017
arc17 architectenprijs rohde grahl winnaar 2017 3

De HUBB door Mecanoo en Gispen is een inrichtingsconcept voor het onderwijs. Het systeem bestaat uit een serie bouwstenen om een bestaande ruimte in verschillende zones in te richten. De indeling is eenvoudig aan te passen door de elementen anders te combineren. Op deze manier faciliteert het meubel verschillende manieren van onderwijs binnen de bestaande structuren van een gebouw.

Download de whitepaper over de ARC17 Meubel Award met daarin het juryrapport, de nominaties en de winnaar.

arc17 architectenprijs rohde grahl winnaar 2017 2

Voor de ARC17 Meubel Award ontving de redactie van de Architect 26 inzendingen. De jury heeft bij deze inzendingen gezocht naar innovatieve ontwerpen die inspelen op de veranderende manier van werken. Na haar overleg nomineerde de jury drie ontwerpen: PLANKSTAAL door MIRA, HUBB door Mecanoo en Gispen en collegezaalstoel Campusdoor Studio Leon Thier Architectuur/Interieur.

Uiteindelijk reikt de jury de ARC17 Meubel Award uit aan de HUBB. Zij prijst de manier waarop het idee op een systematische manier is uitgewerkt tot een industrieel uitvoerbaar meubel. De HUBB toont aan dat ontwerper en fabrikant elkaar kunnen versterken om samen tot nieuwe oplossingen te komen.

De ARC17 Meubel Award is een initiatief van ROHDE & GRAHL, Oniro en de Architect.

Aanmelden nieuwsbrief