uitreiking zilveren prokkel rohde grahl header

ROHDE & GRAHL Feel Good Modeshow wint Zilveren Prokkel

29-06-2015

Vrijdag zijn in Utrecht de Gouden Prokkels uitgereikt. Dat is de prijs voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Staatssecretaris Martin van Rijn reikte de prijzen uit in drie categorieën.

uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider1
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider1
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider3
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider2
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider4
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider5
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider
uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider7

In de categorie Prokkelstage ging de Gouden Prokkel naar MEE Zeeland. Gerrit van de Berkt, ervaringsdeskundige uit Zeist, won de felbegeerde Gouden Prokkel in de categorie Mensenrechten. In de categorie Prokkelen in de Samenleving won de Irenestraat, woonvoorziening van stichting IJsselmonde-Oost in Barendrecht het goud. De drie winnende projecten zorgden volgens de jury voor inspirerende ontmoetingen tussen twee groepen die niet zo makkelijk met elkaar in contact komen. De jury vindt het mooi om te zien dat de Prokkelweek wordt gebruikt als startpunt voor meer duurzame verbindingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Daarnaast nemen mensen met een beperking steeds vaker zelf het initiatief om activiteiten te organiseren. ROHDE & GRAHL organiseerde de Feel Good Modeshow. Mensen met een verstandelijke beperking werden omgetoverd tot model en straalden op de catwalk. Tegelijkertijd werd er geld ingezameld voor het goede doel. Deze is verdeeld over Birkhoven Zorggoed voor het creëren van een beweeg- en belevingstuin, La Dolce Vita voor het organiseren van het grootste G-voetbaltoernooi in de regio en Woonzorgvoorziening Het Seminarie om mensen met een beperking op de fiets in de frisse buitenlucht te krijgen.

uitreiking zilveren prokkel rohde grahl slider6

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen waren actief tijdens de Prokkelweek. Bedrijven en overheden nodigden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Bijna 2.000 mensen met een verstandelijke beperking maakte hier gebruik van. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen kwamen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait!

Aanmelden nieuwsbrief