symposium vip rohde grahl header 1

VIP organiseert Symposium Circulaire Economie

04-10-2018

De Vereniging van Inrichtings Professionals (V.I.P.) organiseert op 9 oktober een symposium over het actuele onderwerp Circulaire Economie: “Hoe sluiten we de cirkel?".

symposium vip rohde grahl slider 1
symposium vip rohde grahl slider 1

Vanuit de Rijksoverheid en veel andere maatschappelijke groepen wordt de vraag naar circulair ondernemerschap alleen maar dringender. Er zijn nu acht door de Overheid benoemde aandachts-gebieden die zo snel mogelijk volledig circulair dienen te worden. Twee hiervan zijn gebouwen en inrichting. Deze raken onze branche direct en hebben grote gevolgen voor de manier waarop wij omgaan met leveren aan de Rijksoverheid en aan alle andere bedrijven die (in)direct zaken doen met aan de overheid gelieerde bedrijven en instellingen.

De maatschappelijke druk op bedrijven om haast te gaan maken met echte stappen richting een circulair denkende en werkende maatschappij neemt hand over hand toe. Maar hoe doe je dat? Wat wordt er van bedrijven en personen verwacht? Wat is er al geregeld en wat moet er nog geregeld worden? Het antwoord op deze vragen is niet altijd even gemakkelijk. De V.I.P. wil op dit symposium uitleg geven aan belangstellenden over dit onderwerp; binnen én buiten onze branche.

De leden van de V.I.P. zullen aan het eind van het symposium een gezamenlijke verklaring ondertekenen waarin onvoorwaardelijke steun wordt toegezegd aan de invoering van circulaire principes in de bedrijfsvoering.
Daarnaast neemt de V.I.P. het initiatief om met maatschappelijke partners in gesprek te gaan over een stelsel van richtlijnen dat er op toe moet zien dat de door de Rijksoverheid gestelde doelen daadwerkelijk gehaald worden.

Keynotes zijn: Sabine Overhuber, TurnToo/Rau Architecten “Materiaalpaspoorten- uitleg, belang en noodzaak”,
Michel Schuurman, MVO Nederland “Belang van CE voor branche en ondernemers” en Arnoud Asseneer, Directoraat Generaal Milieu Internationaal “Belang van Inrichting voor het Rijksbreed Programma Circulaire Economie”

Het symposium is voor leden gratis, niet-leden betalen €149.
Voor gasten van leden is de deelname €79.
Als lid van V.I.P. wil ROHDE & GRAHL je daarom van harte uit nodigen om als gast bij dit symposium aanwezig te zijn. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Hans Bloemendaal

Het symposium vindt plaats bij
Vascobelo, Zuidpark Amsterdam Spaklerweg 52.

Aanmelden nieuwsbrief