dsc 0173
dsc 0176
dsc 0184
dsc 0197
dsc 0229
dsc 0243

Dianet

Voor de inrichting van haar nieuwe zorglocatie, vroeg Dianet Rohde & Grahl een passend, warm en modern interieur te ontwikkelen, waarin personeel zich thuis voelt en het welzijn van patiënten in alle facetten centraal staat.

dsc 0173
dsc 0176
dsc 0184
dsc 0197
dsc 0229
dsc 0243
Een interieur passend bij het concept van het dialysecentrum.

Ben Stokman

Manager Service & Support

Verschillende verdiepingen en doelen, één geheel.

Het welzijn van de mens, versterkt door het interieur. Dianet verbetert de kwaliteit van het leven van mensen die geraakt worden door nierfalen en moeten dialyseren.
Dit doet de organisatie vanuit verschillende locaties in Utrecht en Amsterdam.
Op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht is onlangs een Gezondheidshuis gerealiseerd. Hierin bevindt zich ook het vernieuwde dialysecentrum van Dianet.
Voor de inrichting van deze nieuwe zorglocatie, vroeg Dianet Rohde & Grahl een passend, warm en modern interieur te ontwikkelen, waarin personeel zich thuis voelt en het welzijn van patiënten in alle facetten centraal staat.

Ergonomisch verantwoord, robuust, makkelijk in te stellen en te onderhouden, luidde de interieuruitdaging.
“Een interieur passend bij het concept van het dialysecentrum. Divers en gericht op een aangename omgeving voor patiënt en medewerker”, zegt Ben Stokman, Manager Service & Support van Dianet.

Dieanet Rohde Grahl Realisatie 2

“De belangrijkste opdracht tijdens dit project voor ons als interieuradviseurs, was het vinden van een goede match tussen het plan van de architect en de keuze voor het meubilair”, vult Mariska Brouwer, Rohde & Grahl-consultant, aan. “Het interieur van de begane grond is volledig gericht op het comfort en welzijn van patiënten, op de eerste verdieping hebben we – in samenwerking met de architect – de inrichting van de kantoorruimtes en vergaderruimtes voor het personeel gerealiseerd. De duidelijke, uitgesproken wensen van de klant en de prettige samenwerking met de architect hebben geresulteerd in een interieurontwerp dat over verschillende verdiepingen een duidelijk geheel vormt.”

Vanaf het begin van het ontwerpproces betrok Rohde & Grahl de hoofdgebruikers nadrukkelijk bij de inrichting van de nieuwe werkplek.
“Medewerkers van Dianet hebben een belangrijke stem gehad in de productkeuze. Zo is een showroombezoek georganiseerd, waarbij een geselecteerde groep medewerkers aanwezig was. Alle geselecteerde producten konden op dat moment bekeken en getest worden.
De input die we op basis van dit bezoek hebben gekregen, hebben we meegenomen in de verdere definiëring van de productkeuze. Dit heeft geresulteerd in een laatste proefplaatsing op locatie om ook de ervaring van de patiënten hierin mee te nemen.” Stokman stelt dat het betrekken van medewerkers helpt bij het creëren van draagvlak.
“Met een mix van gebruikers is de kans het grootst dat alle wensen en eisen mee worden genomen.”

“In het ontwerpproces, of eigenlijk het ‘uitzoekproces’, lag de focus op het zoeken en vinden van de juiste kleurstellingen, materialen en vormen om zo perfect aan te kunnen sluiten bij het plan van de architect”, legt interieurontwerper Sandra Foppen uit.
Ook gebruikte Rohde & Grahl haar specifieke kennis en ervaring bij het adviseren van de klant met betrekking tot productkeuze. “Het advies is gericht op het selecteren van producten die de werkzaamheden van de klant perfect faciliteren. Denk niet alleen aan de juiste werkplekken, maar ook aanlandplekken, lunchplekken en vergaderplekken voor formele vergaderingen, interactieve teammeetings en spontane conversaties tussen collega’s.”

Frisse wittinten, warm eiken en pittig roze

Sandra Foppen, Interieurontwerper: “Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen de kleuren van de stoelen aan te laten sluiten bij de blauwe en turquoise vloervlakken, die de architect al bedacht had in het originele ontwerp.
Om het interieur wat extra pit te geven is aan dit kleurenpallet een roze tint toegevoegd.
Er is gericht gekeken naar vriendelijke vormen in stoelen om de menselijke factor die centraal staat bij deze klant te benadrukken. Frisse wittinten en warm eiken wisselen elkaar af om de ruimtes zowel gemoedelijk als hygiënisch te laten aanvoelen.”

Dieanet Rohde Grahl Realisatie 5

‘Een prettige, professionele samenwerking’

De duidelijke, ruime planning zorgde ervoor dat het gehele project vlekkeloos en ontspannen verliep.
“Het interieur voldoet aan alle verwachtingen, patiënten en medewerkers zijn enthousiast”, zegt Stokman. “Natuurlijk zijn er altijd puntjes die geoptimaliseerd kunnen worden. Sommige zaken kom je ook pas in de dagelijkse praktijk achter, zoals het verschuiven van nieuwe stoelen over een nieuwe vloer. Al met al heeft Rohde & Grahl prima werk afgeleverd. We kijken terug op een zeer prettige, professionele samenwerking met inbreng van veel kennis en ervaring. Vanuit de zich ontwikkelende wensen werd telkens gericht voorgesteld hoe de totaalinrichting het beste kon plaatsvinden. Daarbij krijgen wij alle ruimte om inbreng intern te delen en eigen inzichten te ontwikkelen.”

+31 (0)33 453 50 90 working well info@rohde-grahl.nl