esdn overzicht rohde grahl werkplein
esdn overzicht rohde grahl gezamenlijke ruimte
esdn overzicht rohde grahl gezamenlijke ruimte2
esdn overzicht rohde grahl kort overleg
esdn overzicht rohde grahl kort overleg 1
esdn overzicht rohde grahl overleg
esdn overzicht rohde grahl slide zit sta werkplek stoel
esdn overzicht rohde grahl staand vergaderen

EDSN

Inrichting van het kantoor conform de nieuwste eisen voor flexibel werken waarin met name het werken in teamverband gefaciliteerd moest worden.

esdn overzicht rohde grahl werkplein
esdn overzicht rohde grahl gezamenlijke ruimte
esdn overzicht rohde grahl gezamenlijke ruimte2
esdn overzicht rohde grahl kort overleg
esdn overzicht rohde grahl kort overleg 1
esdn overzicht rohde grahl overleg
esdn overzicht rohde grahl slide zit sta werkplek stoel
esdn overzicht rohde grahl staand vergaderen
Rohde & Grahl heeft zich in dit project laten zien als een waardevolle partner, die vanuit haar expertise in staat is om dergelijke projecten op een hoger plan te tillen

Mike Venema

Programmamanager Continu Verbeteren

Een interieur waar je energie van krijgt

De snelgroeiende organisatie van Energie Data Services Nederland (EDSN) stelde het bedrijf in centrale marktfacilitering voor de energiesector voor een uitdaging.
Binnen de groei, energieambities en geoptimaliseerde werkwijze van EDSN, liep het bedrijf tegen de beperkingen van de bestaande – inmiddels drie jaar oude – werkplekindeling op. EDSN schakelde hiervoor hun kantoorspecialist Office 1 in die vervolgens de expertise van Rohde& Grahl heeft gevraagd. Dit alles om het kantoor in te richten naar de vernieuwde eisen voor flexibel werken, waarin met name het werken in teamverband beter gefaciliteerd moest worden.
De interieurupdate werd direct aangegrepen om de gezamenlijke ruimtes – zowel voor bijeenkomsten als voor de lunch – van een frisse, nieuwe look te voorzien. Want van een moderne, comfortabele werkplek, krijgt iedereen energie!

 

Op basis van een aantal belangrijke voorwaarden en uitgangspunten van EDSN stelden de werkplekspecialisten van Rohde & Grahl een ‘veranderplan’ op. Een extra uitdaging hierbij was het feit dat de dataspecialist gedurende het project volop in bedrijf was.
“En dus moest de overlast voor werknemers minimaal zijn”, legt Mariska Brouwer, Working Well-consultant van Rohde & Grahl, uit. “Dit heeft ervoor gezorgd dat we de nieuwe kantooromgeving in kleine stapjes hebben doorgevoerd, maar wel in een relatief korte tijdspanne. Medewerkers konden makkelijk meegaan met de vernieuwingen en vonden het vooral ook leuk om de werkomgeving dagelijks te zien veranderen.”

EDSN Rohde Grahl Realisatie 2

Transitie naar een duurzame werkomgeving

De zogenaamde ‘open’ werkvloeren verdienden extra aandacht tijdens het project.
“Het tegengaan en verminderen van geluidsoverlast was een belangrijke vereiste voor EDSN. Uiteindelijk hebben we de perfecte opstelling gevonden; een werkruimte die uitnodigt tot onderlinge communicatie, maar tegelijkertijd ook voldoende rust biedt om geconcentreerd te werken.”
Afhankelijk van de werkzaamheden en de manier waarop deze worden uitgevoerd, individueel of in teamverband, kunnen medewerkers een keuze maken uit verschillende flex-conceptwerkplekken.
“Door deze grote mate van flexibiliteit is er altijd een optimale werkplek beschikbaar. Op élk moment en voor élke taak.”

EDSN Rohde Grahl Realisatie Vierkantdef

Tot slot werd de gezamenlijke ruimte omgetoverd tot een multifunctionele ruimte. Een plek waar dagelijks volop gebruik van gemaakt wordt, zowel voor formele als informele ontmoetingen en doeleinden. De grote variatie in zitplekken maakt dat ook bedrijfsbijeenkomsten nu een passend podium hebben gekregen.

“Rohde & Grahl heeft zich in dit project laten zien als een waardevolle partner, die vanuit haar expertise in staat is om dergelijke projecten op een hoger plan te tillen”, zegt Mike Venema van EDSN. “Daarnaast heeft EDSN vooral gewaardeerd dat Rohde & Grahl tijdens het besluitvormingstraject binnen EDSN altijd betrokken is gebleven en voldoende geduld en flexibiliteit heeft getoond om dit succesvol af te kunnen ronden.”

+31 (0)33 453 50 90 working well info@rohde-grahl.nl