issc 11
issc 1
issc 2
issc 3
issc 4
issc 5
issc 6
issc 7
issc 8
issc 9

Een activiteitgerichte inrichting voor Universiteit Leiden

Wij leverden een variëteit aan meubilair

issc 11
issc 1
issc 2
issc 3
issc 4
issc 5
issc 6
issc 7
issc 8
issc 9
“We hebben nu een gebouw gekregen dat een open, transparante, maar ook warme sfeer uitademt. Waar het prettig binnenkomen is en we ook prettig kunnen werken.”

Bertine Drejer

Projectleider huisvesting ISSC

Het ISSC (ICT Shared Service Centre), de ICT afdeling van de Universiteit Leiden, heeft een complete transformatie ondergaan. De universiteit is bezig met enkele pilotprojecten voor een nieuwe, activiteitgerichte manier van werken, en had daarvoor werkplekken nodig die hiertoe uitnodigen. Onder leiding van Architecte Louisa de Ronde van Marts Projectmanagement heeft er een grootscheepse verbouwing en herinrichting plaatsgevonden, waarbij zo efficiënt mogelijk gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte. Rohde & Grahl leverde een variëteit aan meubilair.

Hoe zag de afdeling van het ISSC in het Snelliusgebouw er vóór de grootscheepse verbouwing uit? De ruimte op deze verdieping waren letterlijk en figuurlijk gesloten: dichte wanden, kamers waren afgesloten, deuren waren dicht, er was weinig glas en weinig transparantie waardoor je niet goed kon zien wie waar zat. Kortom: alles behalve activiteitgericht, maar verouderd en hoognodig aan modernisatie toe.

Behoefte aan transparantie en kleur

De voorwaarden voor de nieuw in te richten activiteitgerichte verdieping waren duidelijk: de inrichting moet een natuurlijke spreiding van werknemers over de verschillende ruimtes faciliteren. Louisa heeft door middel van workshops achterhaald wat de specifieke wensen van de gebruikers waren. Hieruit kwam naar voren dat er behoefte was aan openheid, transparantie, patronen en kleur.

De verbouwing duurde in totaal 100 dagen. Louisa vertelt: “De gehele ruimte is compleet gestript en opnieuw ingedeeld. De nieuwe ruimte heeft een open karakter gekregen met veel glas, en een grote diversiteit aan werkplekken en overlegmogelijkheden. Door het frisse kleurgebruik hebben de ruimtes een aantrekkelijke uitstraling wat wordt versterkt door het gebruik van hout. De vergaderruimtes, waar je korter verblijft, hebben intensere kleuren gekregen met een activerende werking. De stilte werkplekken hebben juist een rustige uitstraling gekregen. “

Verkleind 1 (1)

Voor de levering van het meubilair is een minicompetitie uitgeschreven waarbij de keuze op Rohde & Grahl is gevallen.  Het kantoormeubilair moest aan strenge specificaties voldoen om een verscheidenheid aan verschillende werk- en overlegvormen te faciliteren en uiteraard tegemoet komen aan de hoge kwaliteitseisen van de Universiteit. Daarnaast moest het meubilair onderhoudsvriendelijk zijn, en geschikt voor veelvuldig gebruik.

Verschillende ruimtes

Er is gekozen om verschillende soorten ruimtes te creëren: vaste werkplekken voor mensen die dat voor zichzelf of voor hun functie nodig hebben, stilte werkplekken om rustig te kunnen werken, teamruimtes waar je met je team samen kunt werken, 2, 4, 6 en 8-persoons werkplekken, belruimtes, kleine vergaderruimtes voor 4 en grotere voor 10 personen.

De werkplekken zijn voorzien van elektrisch in hoogte verstelbare bureaus (eModel), zodat je ervoor kunt kiezen om afwisselend staand en zittend te werken, en zo ongemerkt en eenvoudig in beweging blijft.

Verschillende hoge tafels met barkrukken vormen uitnodigende zitplekken waar je makkelijk aan kunt schuiven voor een kort informeel gesprek.
Er zijn in het oog springende treincoupés geplaatst die uitermate geschikt zijn voor kort overleg of om kort te werken. Er is voldoende opbergruimte gecreëerd met de K40 opbergmeubelen, waar bovenop plantenbakken zijn geplaatst. Op de whiteboards prijkt het logo van Universiteit Leiden, en alle vergaderzalen hebben een onmiskenbaar Leids tintje gekregen door grote wandfoto’s met stadsgezichten van Leiden.

 

BRS 0233

Martijn Delmeer, Servicemanager afdeling processen en diensten, is erg tevreden over de samenwerking met Rohde & Grahl: “De inrichting is binnen een kort tijdsbestek gerealiseerd en het contact met Rohde & Grahl verliep uitermate soepel.”

Met deze moderne, activiteitgerichte inrichting is het ISSC de komende jaren verzekerd van een prettige, veelzijdige en onderhoudsvriendelijke werkomgeving.

+31 (0)33 453 50 90 working well info@rohde-grahl.nl