dsc 0436
dsc 0406 1
dsc 0360
dsc 0391
dsc 0373
dsc 0447 2
dsc 0348
dsc 0393
dsc 0468

EDSN: Een flexibele inrichting voor een dynamisch team

Waar we al eerder succesvol een groot deel van het kantoorpand in Amersfoort mochten inrichten hebben we onlangs weer een mooi project op ons mogen nemen.

dsc 0436
dsc 0406 1
dsc 0360
dsc 0391
dsc 0373
dsc 0447 2
dsc 0348
dsc 0393
dsc 0468
“Door de flexibiliteit en de mogelijkheid meubels makkelijk te verplaatsen kon de anderhalve meter afstand eenvoudig gewaarborgd worden.”

Mike Venema

PROGRAMMAMANAGER CONTINU VERBETEREN

EDSN (Energie Data Services Nederland) blijft in sneltempo groeien.
Waar we al eerder succesvol een groot deel van het kantoorpand in Amersfoort mochten inrichten hebben we onlangs weer een mooi project op ons mogen nemen. Een compleet nieuwe verdieping werd bij het kantoor gevoegd, en de inrichting hiervan moest aan een aantal belangrijke eisen voldoen.

De nieuw in te richten 5e verdieping kreeg namelijk een nieuwe functie toebedeeld: de ruimte moest specifiek worden ingericht voor de verschillende projectteams.
Tot dat moment werkten de projectteams voornamelijk in de kantoortuinen, maar door de wisselende samenstellingen van de teams én de wisselende behoeftes was er vraag naar een ruimte die meer mogelijkheden bood en op deze wisselende behoeftes in kon spelen. Diversiteit was hierbij het sleutelwoord.

De eisen voor de nieuwe inrichting waren als volgt:
Het moet een flexibele ruimte worden waar projectteams van diverse groottes kunnen samenwerken, maar ook afzonderlijk van elkaar kunnen werken.
Zij moeten hier met elkaar kunnen brainstormen, en daarvoor moeten er voldoende whiteboards of wanden zijn om op te schrijven.
Daarnaast is er een behoefte aan bel- en stilteruimtes waar je je terug kunt trekken zonder anderen te storen of waar je geconcentreerd kunt werken.
Qua look en feel moet inrichting van de nieuwe verdieping aansluiten bij de eerder opgeleverde werkplekken.

Puzzelen

Tijdens het ontwerptraject werd veel aandacht besteed aan de puzzel hoe er voldoende plek geboden konden worden aan een wisselend aantal gebruikers, zonder dat dit ten koste zou gaan van de vrije bewegingsruimte.

Interieurarchitect Titia Papeleur legt uit:
“In het ontwerp hebben wij rekening gehouden met flexibiliteit. Het aantal projectteams en de grootte van de teams wisselt. Door een aantal flexibele werkplekken te creëren kunnen groepen groter of kleiner worden gemaakt. Ook kan het ene projectteam indien gewenst afgescheiden worden van het andere door de aanwezige verrijdbare scheidingswanden met whiteboard functie. Deze verrijdbare whiteboards zijn dus  op 2 manieren functioneel.”

De aanwezige vergaderkamer werd tot brainstormkamer getransformeerd en er kwamen belcellen en een stilteruimte voor wanneer je even gefocussed met een klus bezig wil zijn. Zo is een hele multifunctioneel ruimte ontstaan die op een nieuwe, moderne manier van werken is ingesteld.

EDSN Rohde Grahl Stilte Werkplekken2

Kleurrijk en ergonomisch

Bij de voorgaande projecten is de kleurstelling turquoise, blauw, groen en lime gebruikt. Deze herkenbare kleurencombinatie is inmiddels met het DNA van EDSN verweven. Ook de nieuwe etage is daarom volgens deze kleurcombinatie ingericht. Hierdoor wordt de herkenbaarheid van EDSN binnen de ruimtes versterkt, en vormen de verschillende verdiepingen met verschillende functies toch een geheel.

Wel is ervoor gekozen om de stilteruimte een lichtere kleurstelling te geven dan de rest van de ruimtes. De serene sfeer die hierdoor ontstaat draagt bij aan de stilte die in deze ruimte gewenst is.

Omdat de werkwijze van de projectteams heel dynamisch is zijn er producten gekozen die deze werkstijl faciliteren, zoals zit/sta bureaus, barkrukken, poefjes en ergonomische ballen die dienen als zitplek. Deze producten houden de gebruikers in beweging en maken afwisseling in houding mogelijk, waardoor ze ook zeer ergonomisch verantwoord zijn.

EDSN Rohde Grahl Stilte Plek

In de praktijk

Op het moment van oplevering was de Corona-crisis begonnen en werkte een groot deel van de medewerkers vanuit huis. Programmamanager Mike Venema van EDSN vertelt: “Voor de mensen die wel graag fysiek overleg wilden plegen bood de nieuw ingerichte ruimte uitkomst: door de flexibiliteit en de mogelijkheid meubels makkelijk te verplaatsen kon de anderhalve meter afstand eenvoudig gewaarborgd worden. Dit was vooraf vanzelfsprekend niet voorzien, maar wel een fijne bijkomstigheid.”

+31 (0)33 453 50 90 working well info@rohde-grahl.nl