meldkamer de yp rohde grahl sfeer 1
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 2
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 3
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 4
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 5
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 6

Meldkamer de Yp

Het ontwerp van het futuristische en gebruiksvriendelijke meldkamermeubilair komt van de hand van Piet Grouls van Van Mourik Architecten. Samen met projectteams van de politie en Rohde & Grahl is dit ontwerp omgezet in een spraakmakend inrichtingsproject. Het betekende een doorbraak voor Rohde & Grahl op het gebied van custom made meubilair.

meldkamer de yp rohde grahl sfeer 1
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 2
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 3
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 4
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 5
meldkamer de yp rohde grahl sfeer 6
De open werkhouding tussen ontwerp en productie bleek de sleutel tot succes.

Piet Grouls

Architect - Van Mourik Architecten

Design en ergonomie

Na een selectie via een Europese Aanbesteding, heeft Rohde & Grahl 55 ultramoderne meldkamertafels en bijbehorende opbergmeubelen geleverd bij Meldkamer de Yp. Het meest in het oog springende element van de inrichting is de, specifiek voor dit project ontwikkelde, meldkamertafel met vier beeldschermen. Veel energie is er gestopt in het design van de tafel en de ergonomische aspecten die daarmee samengaan.

Kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de Meldkamertafel van de toekomst was een ervaring op zich

Na een selectie via een Europese Aanbesteding mochten wij de inrichting verzorgen van een meldkamer met 55 ultramoderne meldkamertafels en bijbehorende opbergmeubelen. De belangrijkste criteria waren uitstraling, facilitair gemak en uiteraard levertijd.
De meest in het oog springende elementen van de inrichting zijn de meldkamertafels met vier beeldschermen. 

Meldkamer De Yp Rohde Grahl Sfeer 4

We hebben veel energie gestopt in het design van de tafel en de ergonomische aspecten. Het ontwerp is futuristische en gebruiksvriendelijk, maar ook strak en simpel. Het was absoluut niet de bedoeling om over de top te gaan qua uitstraling. We zijn erg onder de indruk van wat we in korte tijd hebben gerealiseerd. We hebben zelfs met kerst en oud en nieuw doorgewerkt om alles voor elkaar te krijgen, maar het resultaat mag er zijn!

+31 (0)33 453 50 90 working well info@rohde-grahl.nl