stenden hogeschool de molen rohde grahl collegezaal
stenden hogeschool de molen rohde grahl doorkijk
stenden hogeschool de molen rohde grahl conferentieruimte
stenden hogeschool de molen rohde grahl keuken maatwerk
stenden hogeschool de molen rohde grahl loungen
stenden hogeschool de molen rohde grahl maatwerk bibliotheek 2
stenden hogeschool de molen rohde grahl maatwerk bibliotheek
stenden hogeschool de molen rohde grahl flexwerken 2
stenden hogeschool de molen rohde grahl flexwerken
stenden hogeschool de molen rohde grahl overzicht
stenden hogeschool de molen rohde grahl vergaderen

Molen "de Eendragt" - Stenden Hogeschool

Het leveren van los meubilair, maatwerk, raambekleding en vloerbedekking in Molen "de Eendragt" van Stenden Hogeschool Leeuwarden.

stenden hogeschool de molen rohde grahl collegezaal
stenden hogeschool de molen rohde grahl doorkijk
stenden hogeschool de molen rohde grahl conferentieruimte
stenden hogeschool de molen rohde grahl keuken maatwerk
stenden hogeschool de molen rohde grahl loungen
stenden hogeschool de molen rohde grahl maatwerk bibliotheek 2
stenden hogeschool de molen rohde grahl maatwerk bibliotheek
stenden hogeschool de molen rohde grahl flexwerken 2
stenden hogeschool de molen rohde grahl flexwerken
stenden hogeschool de molen rohde grahl overzicht
stenden hogeschool de molen rohde grahl vergaderen

Molen "de Eendragt" - Stenden Hogeschool

Het leveren van los meubilair, maatwerk, raambekleding en vloerbedekking in Molen "de Eendragt" van Stenden Hogeschool Leeuwarden.

Dit project was een mooie aanvulling op het reeds geleverde nieuwbouw project

Jeroen Kuilman

Senior Client Manager

In navolging op de inrichting van de nieuwbouw van Stenden Hogeschool Leeuwarden heeft ROHDE & GRAHL in een korte periode de levering mogen doen van Molen “De Eendragt”.

De oliemolen 'De Eendragt' aan de Dokkumertrekweg in Leeuwarden is afgelopen jaar door studenten van Stenden, Friesland College en NHL opgeknapt. Het pand is meer dan 200 jaar oud en is een gemeentelijk monument, alleen de onderkant staat nog overeind nadat de molen in 2014 werd getroffen door een brand.
De totale levering van het project bestond uit maatwerk, los meubilair, raambekleding en vloerbedekking. Het geheel was in samenspraak met BRTArchitecten.
Het projectmanagement was volledig in handen van ROHDE & GRAHL.

Elisa Zutt

Interieurontwerper

17 elisa voor

Boven in de molen, op de tweede verdieping, is een bibliotheek op maat gerealiseerd. De stellingen volgen hierbij de ronde vormen van de molen. Een hoge tafel met krukken en hier en daar een zitje maakt het mogelijk om in deze ruimte rustig te werken.

De eerste verdieping is voorzien van een werkruimte met klaptafels en stoelen, zodat eenvoudig creatieve opstellingen kunnen worden gecreëerd om project teams samen te laten werken. Als herinnering aan de molen is er een molensteen op maat gemaakt als statafel. Het blad is voorzien van een betonlook.

De conferentieruimte is ingericht met klaptafels en stapelbare stoelen zodat een wisseling van de opstelling snel en eenvoudig kan worden gerealiseerd. In deze ruimte kan men door het oude glas en lood raam de collegezaal op de begane grond zien. Tevens is de ruimte bij de trap voorzien van enkele loungebanken voor ontspanning of kort overleg.

Op de begane grond is een collegezaal gerealiseerd, de raampartijen geven een open verbinding met de omgeving. Naast de inrichting van de collegezaal is er een volledig maatwerk keukenblok geplaatst. De oude wanden van de molen zijn hierbij volledig in tact gelaten. Tevens zijn er diverse stilteruimtes en een vergaderkamer gerealiseerd. De frisse kleuren die zijn gebruikt in dit project maken het geheel jong en dynamisch in een oud jasje.

Boven in de molen, op de tweede verdieping, is een bibliotheek op maat gerealiseerd. De stellingen volgen hierbij de ronde vormen van de molen. Een hoge tafel met krukken en hier en daar een zitje maakt het mogelijk om in deze ruimte rustig te werken.

De eerste verdieping is voorzien van een werkruimte met klaptafels en stoelen, zodat eenvoudig creatieve opstellingen kunnen worden gecreëerd om project teams samen te laten werken. Als herinnering aan de molen is er een molensteen op maat gemaakt als statafel. Het blad is voorzien van een betonlook.

De conferentieruimte is ingericht met klaptafels en stapelbare stoelen zodat een wisseling van de opstelling snel en eenvoudig kan worden gerealiseerd. In deze ruimte kan men door het oude glas en lood raam de collegezaal op de begane grond zien. Tevens is de ruimte bij de trap voorzien van enkele loungebanken voor ontspanning of kort overleg.

Op de begane grond is een collegezaal gerealiseerd, de raampartijen geven een open verbinding met de omgeving. Naast de inrichting van de collegezaal is er een volledig maatwerk keukenblok geplaatst. De oude wanden van de molen zijn hierbij volledig in tact gelaten. Tevens zijn er diverse stilteruimtes en een vergaderkamer gerealiseerd. De frisse kleuren die zijn gebruikt in dit project maken het geheel jong en dynamisch in een oud jasje.

Aanmelden nieuwsbrief