nova college zijlweg kantine rohde grahl content
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 2
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 3
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 4
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 5
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 6
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 7
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 8
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 9
nova college zijlweg kantine rohde grahl content dot banken
nova college zijlweg kantine rohde grahl content overzicht
nova college zijlweg kantine rohde grahl content ronde hoek

Nova College kantine

Ontwerp en realisatie van de kantine bij de Nova Campus op locatie Zijlweg.

nova college zijlweg kantine rohde grahl content
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 2
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 3
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 4
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 5
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 6
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 7
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 8
nova college zijlweg kantine rohde grahl content 9
nova college zijlweg kantine rohde grahl content dot banken
nova college zijlweg kantine rohde grahl content overzicht
nova college zijlweg kantine rohde grahl content ronde hoek

Nova College kantine

Ontwerp en realisatie van de kantine bij de Nova Campus op locatie Zijlweg.

De basis van het ontwerp zijn de uitgangspunten die samen met de studenten van het Nova College zijn bepaald. Hierdoor past het ontwerp perfect bij de onderwijsvisie van het Nova College!

Robert Jan Huurman

Key Accountmanager

Als onderdeel van de realisatie van de Nova Campus in Haarlem (locatie Zijlweg) wordt er hard gewerkt aan een nieuw onderwijsgebouw en een evenementen paviljoen. Deze werkzaamheden worden medio 2019 afgerond. Ook het bestaande pand krijgt een aanzienlijke update en wordt ingrijpend verbouwd.

Juist voor de oude kantine wilde de opdrachtgever graag een snellere update. De kantine is bij binnenkomst de centrale ontmoetingsplek die slechts minimaal werd gebruikt. Ook hebben studenten hierover aangegeven dat het geen prettige plek was om te verblijven. In de zomer van 2017 is de vraagstelling voor ontwerp en realisatie bij meerdere partijen neergelegd. Vanuit het strakke budget, de korte termijn van levering en de kwaliteit van het ontwerp is hierin gekozen voor ROHDE & GRAHL als partner.

Vraag van het Nova College
Uitgangspunt voor het ontwerp van de kantine waren de functionele zones die door de cateraar van het Nova College waren aangedragen. Deze zones waren opgesteld op basis van de uitgesproken wensen van de studenten en de school. Vanuit de studenten was er een wens om de kantine een urban sfeer te geven. Een plek waarin ze niet alleen kunnen lunchen, maar elkaar ook kunnen ontmoeten, samen kunnen werken aan projecten of juist in alle rust individueel kunnen werken.

Het Nova College had de eis dat er een omgeving gecreëerd zou worden die toekomstbestendig en flexibel is waarbij de huidige vloer moest worden behouden. Juist omdat de kantine bij de renovatie wordt verplaatst naar een andere locatie.
Aan ROHDE & GRAHL de vraag om dit pakket aan eisen en wensen in een nieuw inrichtingsconcept te realiseren.

Sandra Foppen

Interieurontwerper & Manager Designstudio

11 sandra voor

Kantine in urban sfeer

Invulling van het ontwerp
In het middengebied van de kantine hebben we hoge en lage tafels geplaatst. Deze tafels zijn voorzien van houten latten met frames in zwart staal. De zwarte stoelen die hieromheen zijn geplaatst maken het beeld compleet. Zo ontstaat er een robuuste urban sfeer.
In het middengebied is een zitlandschap gecreëerd middels diverse poefjes en wandjes in groen en geeltinten. Deze kleuren passen mooi bij de bestaande vloer en maakt het tot een fris geheel met een stiekeme knipoog naar een buitenlandschap.

Aan de raamzijde is een café zone gecreëerd waarin we kleuren en materialen toepassen die helemaal van nu zijn. Hier hebben we diverse pasteltinten in de poefjes gecombineerd met marmerlook tafelbladen.
Tegen de binnenwand zijn hoge statafels met barkrukken geplaatst die naar de wand toe zijn gericht. Hiermee ontstaat er een gebied waar de student geconcentreerd individueel kan werken.

In de ronde zone van de kantine hebben we twee tribune elementen geplaatst die voorzien zijn van een comfortabele en robuuste vloerbekleding met print. Er is bewust gekozen voor een donkere print om in dit gebied een geheel eigen en spannende zone te creëren. Het gevoel van een eigen zone wordt versterkt door de print tevens deels op de wand te voorzien. Hier kunnen studenten loungen maar is er ook de mogelijkheid om een presentatie aan een groep te geven.
Middels graffiti en folie op de wanden wordt er een omgeving gecreëerd met een volledig nieuwe moderne uitstraling die past bij de wensen van zowel de student als de school.

Invulling van het ontwerp
In het middengebied van de kantine hebben we hoge en lage tafels geplaatst. Deze tafels zijn voorzien van houten latten met frames in zwart staal. De zwarte stoelen die hieromheen zijn geplaatst maken het beeld compleet. Zo ontstaat er een robuuste urban sfeer.
In het middengebied is een zitlandschap gecreëerd middels diverse poefjes en wandjes in groen en geeltinten. Deze kleuren passen mooi bij de bestaande vloer en maakt het tot een fris geheel met een stiekeme knipoog naar een buitenlandschap.

Aan de raamzijde is een café zone gecreëerd waarin we kleuren en materialen toepassen die helemaal van nu zijn. Hier hebben we diverse pasteltinten in de poefjes gecombineerd met marmerlook tafelbladen.
Tegen de binnenwand zijn hoge statafels met barkrukken geplaatst die naar de wand toe zijn gericht. Hiermee ontstaat er een gebied waar de student geconcentreerd individueel kan werken.

In de ronde zone van de kantine hebben we twee tribune elementen geplaatst die voorzien zijn van een comfortabele en robuuste vloerbekleding met print. Er is bewust gekozen voor een donkere print om in dit gebied een geheel eigen en spannende zone te creëren. Het gevoel van een eigen zone wordt versterkt door de print tevens deels op de wand te voorzien. Hier kunnen studenten loungen maar is er ook de mogelijkheid om een presentatie aan een groep te geven.
Middels graffiti en folie op de wanden wordt er een omgeving gecreëerd met een volledig nieuwe moderne uitstraling die past bij de wensen van zowel de student als de school.

Aanmelden nieuwsbrief