dsc 8904
dsc 8987
dsc 8906
dsc 8925
dsc 8991
dsc 8997
dsc 9042
dsc 9049
dsc 9093
dsc 9048

Ordina

De IT-specialist schakelde Rohde & Grahl in voor een volledige make-over van de eerste verdieping van het hoofdkantoor in Nieuwegein.

dsc 8904
dsc 8987
dsc 8906
dsc 8925
dsc 8991
dsc 8997
dsc 9042
dsc 9049
dsc 9093
dsc 9048
Er is erg goed naar onze wensen en eisen geluisterd en deze zijn mooi vertaald in het ontwerp. Terugkijkend kan ik niets bedenken dat ik een volgende keer anders zou willen doen.

Lourdes Fernandez

Projectmanager Ordina

De menselijke factor als sfeermaker in een compleet nieuwe werkomgeving

Ahead of change. Dat is waar Ordina, de grootste onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux, voor staat. Het bedrijf helpt haar klanten de verandering voor te blijven op basis van een excellente dienstverlening, waarbij de Ordina-medewerkers vooroplopen in hun vak. Dat vraagt onder andere om een optimale werkplek.
De IT-specialist schakelde Rohde & Grahl in voor een volledige make-over van de eerste verdieping van het hoofdkantoor in Nieuwegein. De uitdaging? Het creëren van een samenwerkingshub, waarin ontmoeting en samenwerking tussen medewerkers onderling, maar ook met klanten gestimuleerd wordt.

De opdracht die Rohde & Grahl van Ordina kreeg was dan ook de volgende: ontwikkel een werkplek waarin licht, transparantie en openheid de basis vormen. Een werkplek die bovendien aansluit bij en voldoet aan de duurzaamheidsambities van Ordina.
In de oude situatie werkten afdelingen op de verdieping vooral naast elkaar in plaats van mét elkaar. ‘Afzonderlijke vleugels en deels gesloten ruimten moeten één geheel worden en ontmoeting tussen de verschillende afdelingen stimuleren’, aldus de klant.

De gebruikers als belangrijkste inspiratiebron

De eerste stap die Sandra Foppen, interieurontwerper van Rohde & Grahl, nam, was de hoofdgebruikers betrekken bij het ontwerp. Tijdens een workshop, al vroeg in het ontwerpproces, werden alle ideeën, wensen en vereisten voor een optimale werkomgeving verzameld. Ook de voorkeuren van ‘Ordinezen’ voor onder meer kleur- en materiaalgebruik én de nadrukkelijke wens voor werkkamers om in alle rust en privacy te werken en te vergaderen, werden meegenomen in het ontwerp.
Met deze waardevolle informatie als belangrijkste uitgangspunt voor de nieuwe werkomgeving, ontwikkelde Rohde & Grahl een breed gedragen design.

Ordina Rohde Grahl Project 4

Diepe, donkere vleugels maakten plaats voor een heldere, open en transparante werkruimte, waarin collega’s elkaar zien en uitgenodigd worden samen te werken.
De nieuwe afdeling is fris, licht en wit. Een mooie looplijn en een aantal houten en groene wandelementen maken de vleugel tot één geheel en onderstrepen de verbinding tussen de afdelingen en medewerkers. De ‘afgesloten’ spreek- en vergaderkamers maken door grote, glazen wanden en opvallende accenten duidelijk onderdeel uit van het volledig nieuwe design.

Samen werken aan prettig samenwerken

“In het voortraject heeft Rohde & Grahl goed geluisterd naar de wensen die leefden op onze afdelingen en heeft het de emoties van onze medewerkers aangevoeld”, vertelt projectmanager Lourdes Fernandez van Ordina. “Deze zijn daarna zo goed vertaald in het ontwerp dat we daarop vrijwel niets meer aan te merken hadden.”

Ordina Rohde Grahl Project 5

Na het volledig casco maken van de eerste verdieping werd voor de daadwerkelijke verbouwing een bouwteam samengesteld. Dit team, gevormd door bestaande en nieuwe leveranciers van Ordina, werkte volgens een strakke planning. Wekelijks overleg zorgde ervoor dat de realisatie als een trein liep.
Lourdes Fernandez: “Sandra Foppen en ‘Working Well’-consulent Anton de Block vervulden tijdens dit proces een proactieve en adviserende rol. In de praktijk verliep de samenwerking uitstekend. Er is goed naar onze wensen en eisen geluisterd en deze zijn mooi vertaald in het ontwerp. Terugkijkend kan ik niets bedenken dat ik een volgende keer anders zou willen doen.”

“Het leuke aan het proces dat we doorlopen hebben, is dat de medewerkers heel betrokken raakten bij het ontwerp”, vult Sandra aan. “Zij waren tijdens de verbouwing nieuwsgierig of het echt zou worden zoals het aan hen was gepresenteerd. Het mooiste compliment dat we hebben ontvangen, is dat het eindresultaat precies zo was als de impressies. Hieruit bleek dat we dus gezamenlijk gerealiseerd hebben waar eenieder zich hard voor gemaakt heeft in het voortraject.”

+31 (0)33 453 50 90 working well info@rohde-grahl.nl